Superhjälte?



superhjälte? eller kung-Å som fått för mkt att dricka?

// dekadent

dekadent löper

varje höst blir flickor galnare än vanligt. seriöst. de fullkomligt slänger sig på mej.

har alltid trott att det kan ha med ngn sorts biologisk kemi att göra, så jag kollade upp det.
mkt nöje.



http://www.freeimagehosting.net/image.php?fb587c31f6.jpg

För större bild ^^


// dekadent =)

recept för DIG

Idag lagade jag något väldans smarrigt, inget mindre än makaroner med ost och bacon till. "Men vänta!", tänker ni. "danwar bor ju hemma, varför skulle han laga mat själv?". Jo, idag tyckte min mamma att jag skulle äta fiskgratäng. "Nej", sa jag då. Sen lagade jag min egen mat.

 


Du behöver:

  • En jävla massa makaroner (ett tips är att portionerna som står på sidan av paketet är för små, sånt går ingen på)
  • Färdigstrimlad ost (all annan ost är för loooosers)
  • Minst ett halvt paket bacon, och med det menar jag ett paket

 

Så här gör man:

Koka vattenhelvetet. Typ lagom mycket, med lite salt i. Det ska koka så det sprutar. När vattnet har börjat koka är det lagom att slå på stekpannan. Inte för hög värme, då bränns baconen och blir för salt. Men den måste vara tillräckligt varm för att få krispiga bacon. Ett personligt tips, från mig till dig, är att dela all bacon på hälften (görs fördelaktigt medan den fortfarande är i paketet). Då blir den lagom lång (precis som kråksången). Tre minuter efter att vattnet börjat koka är då snabbmakaronerna färdiga. Ät några stycken så du klarar dig fram till huvudmålet. Nu häller du bort överflödigt vatten och tar på smör (gärna flytande milda) på makaronerna. Sen lägger du dessa på en tallrik, häller på för mycket ost och stoppar in i mikron i 15-20 sek. När du tar ut tallriken därifrån så häller du upp all bacon på en annan tallrik med HUSHÅLLSPAPPER på. Sen kan du lägga baconen bredvid makaronerna. Ät.

 

I Spotify just nu:

Reklam för svininfluensa (eller kanske vaccin av densamma)


//danwar


Superhjälte?



superhjälte??? eller mr.pink med ett felvänt 'S' målat på bröstet?


//dekadent

Varför är folk så paranoida?

Idag hängde jag runt på ett forum och läste lite vanlig p12 skit, så som; ey varför har jag inte fått hår på pungen än??

Så hittade jag en tråd som hette Illuminati, och eftersom jag precis sett änglar och demoner trodde jag det skulle vara någon rolig läsning, men inte. Det var en samling av 4 st 10 minuter långa videos om varför illuminati styrde hela världen.
Dom hade tydligen också mördat Michael jacksson, Tupac, bob marley osv. Djävulsdyrkare var dom tydligen också, och så var det någon köttskalle som hade spelat Obamas Yes we can baklänges, och så lät det nästan nästan som " Thank you satan". Undra varför det låter så när du skriver ut det samtidigt som det spelas baklängens..
Detta var tydligen inte ovanligt i musikvärlden, för alla texter skulle visst ha satanistiska meddelanden i, om man spelade dom baklänges, så som Stairway to heaven tydligen ska ha.

Det är enkel psykologi era jävla tomtar, skriver du ut ett ord samtidigt som du spelar något diffust som nästan låter som ett ord så kommer ditt undermedvetna få det ordet som inte egentligen är något låta som det utskrivna ordet. Men det förstog inte alla småungar och de efterblivna så det blev världens hets om " oh shiiit aså dåm kåmmer d0da oss"

Nej, Illuminati styr inte hela världen, även om de finns. Samma med frimurarna, det är också massa snack om dom, att dom vet en massa om vad som egentligen hände i bibeln och sån skit.

Religion är skit, och gör folk paranoida och dumma.

Stinson out.

I WINAMP nu:
The Fray - How to save a life

Att bli peppad till karate - En musikguide.

Visst är det så att man kan bli otroligt taggad av vissa låtar? Van Halens Jump är en klassiker som drar igång festen direkt, likaså Europes The Fina Countdown. Eye of the tiger får en att dra på sig den gråa munkjackan, slå i luften och springa i trappor. Själv tränar jag karate och det finns två låtar som får igång en ordentligt.


Genialiskt!

På Youtube just nu:
Se ovan

Ninja


Att känna sig som en celebritet

Ibland känner man sig som en kändis, och det är skönt. Man är lite bättre än alla andra helt enkelt. Jag har ett sånt moment som är underbart! Det var inte under mina glada tonår när folk kände till mig som The Globe. Det var inte när Anna Ternheim spelar Lovekeeper för mig, inför ett fullsatt Konserthuset 2006. Det var inte de gångerna otaliga bandmedlemmar kommit fram till mig och sagt; "Det är ju du! Häng med på efterfest". Det var inte då jag inför en fotografering blev upphämtad med limousine på flygplatsen i New York. Det var inte då jag fick ligga på grund av min Far Above-t-shirt (Tack Ebbe, btw!).

Det var när jag gick in på pizzerian vid Järntorget, där jag kallas Vesuviomannen - en trogen stamkund kring halv fyra på lördagmorgon - och det inte finns någon deg till fler pizzor, varpå pizzagubben tar en Vesuvio från en annan besökare och ger till mig och vänligt men bestämt konstaterar att den andre gästen får beställa kebab istället. Det var det bästa jag varit med om.

I Spotify just nu:
Brahms
- Hungarian dance no.9

Och med detta inlägget krossar vi barriären för 400 inlägg. PANG!

Ninja


Undersökning

How many hours daily do you use a computer?
0-1
1-2
2-3
3-4
4-5
5-6
6-7
7-8
8-9
9-10
10-11
11-12
12-13
13-14
14-15
15-16

View Results
Free Poll Hosting

Björnbröder och namnbyte

I björnspåren följer nu även Skruf som byter ut sin gamla snussort
mot rovdjursnamnet Kuma. Kumalaainen för hela slanten!


// Kuma, tidigare Skruf

I spotify just nu: Blue Foundation - Eyes on Fire


Jag är ju svensk!

Gjorde min första tenta idag. Totalt 15 poäng i ämnena statsrätt, Europarätt och förvaltningsrätt ska avverkas under fyra timmar och jag är sådär lagom taggad efter att ha sovit sådär lagom länge och pluggat sådär lagom mycket.

 

Som många andra på plats irrar jag omkring som en dekapiterad höna och vet varken vad jag ska göra eller hur jag ska uppföra mig.

 

Frågar om jag ska registrera mig någonstans. Nej, det ska jag inte.

Frågar om jag får ta med block att kludda i. Nej, det får jag inte.

Frågar om jag får sätta mig var jag vill. Ja-a, det får jag.

 

Ja-a”, sa hon. Inte ”jaa” eller ”mja” eller ”typ”. Ett betryggande ”Ja-a”.

 

Så jag sätter mig precis där jag vill. Närmare bestämt nära fönstren vid en pelare som utstrålar trygghet. På bänken ligger en liten lila lapp med en krumelur på.

”Vilken fin liten lila lapp”, tänker jag. ”Och vilken fin krumelur, sen. Undrar vad den betyder.”

Kommer dock på andra tankar när jag upptäcker jag att jag glömt jämförelsetabellerna till ny, lång lag som jag faktiskt behärskade ganska hyfsat. Faktum var att jag glömt ta med hela lagen.

Inte hela världen, kunde ju trots allt leta i gamla lagen eftersom fyra timmar är jättelång tid.

 

Tentan placeras framför mig och jag kollar i godan ro igenom uppgifterna.

”Oj, vilka korta uppgifter”, konstaterar jag. ”Och bara fyra stycken.” Det var ju inte alls som övningstentan.

Bra så. Jag bläddrar lite i lagboken. Pressen lättar. Smakar på god bulle. Samtidigt noterar jag hur en tentavakt går mellan bänkarna och ser konfunderad ut. Hon spänner ögonen i folk och kliar sig på huvudet.

Hon går därifrån kommer tillbaka med en annan vakt. De mumlar, utbyter blickar och verkar analysera oss. Hör brottstycken som ”Han, då?” och ”Ja, nä, kanske”.

 

Plötsligt tycks ett beslut ha tagits i konsensus, och den ena kommer fram till mig.

”Ursäkta, vilket prov ska du göra?”, frågar hon vänligt.

”Va, eh, öh… Det om statsrätt och grejer”, hasplar jag fram.

”Jaa, fast du ska väl göra det vanliga?”

”Jaaa…?”

”Ja, sedär, då har du hamnat lite fel. På de här bänkarna sitter de utländska eleverna som inte behärskar språket. Du ska ha ett annat prov. Har blivit en liten miss med papprena här”, konstaterar hon och hänvisar mig till en annan bänk.

 

Så ville jag säga. Och se ut.
”Men säg inte att jag får sitta var jag vill, då! Vad då miss i pappren? GE MIG INTE KONSTIGA PROV UTAN ATT KONTROLLERA VEM JAG ÄR!”
Allt det där vill jag skrika och kasta bullen i golvet. Men det gör jag ju såklart inte. Istället säger jag: ”Ojsan, så kan det gå”, och sätter mig lydigt vid en annan bänk.


Samtidigt inser jag vad tentavakterna diskuterat:
”Vem av svartskallarna är svensk?”


Tror det var längden som avslöjade mig. Och glasögonen; bara svennar bär Clark Kent-glasögon.

 Hon skulle i vilket fall komma med tentan snart. Väntar. Kommer ingen tenta.

 

Får till slut tentfan (inte tack vare henne) och då hade redan en halvtimme av tiden gått. I den här tentan är frågorna både längre och fler. Hinner jag bli klar? Nä.

/Opooa


Superhjälte?



superhjälte eller bakisdanwar som leker med ölflaskor som ett litet cp?


// dekadent - the parking lot crusader of truth

Ännu mer söndagsångest

det hela började med att vi fick reda på att smk skulle spela på scharinska. efter mina två matcher tog jag mig hem och slöt upp med madman och shredder som satt och pilsnade i soffan och kollade på transformers 2. vi tittade lite på megan fox, hon så bra ut. vi fick springa till bussen, men hann ändå. vi kom till scharinska och det var inte en jävel där. vi blev ett bra gäng; jag, madman(som redan då var bra i gasen), björn, tommy och hans dambekanta kajsa - sen var dessutom maths och jonas där. så här långt är jag med i matchen, men det är när madman bestämmer sig för att jag skall ha tequila saker går åt helvete. jag står längst fram vid scenen med massa flaskor med misstänkt innehåll i mina händer och jag står längst fram av den enda anledningen att jag måste hålla mig i staketet för att inte ramla. jag kommer inte riktigt till hur vi tog oss vidare, och i nästa ögonblick satt jag och frossade i en qp och nuggets doppade i bbq-sås på mcdonalds, sen gick jag ut och spydde och kom in och fortsatte med pommesen. sen sprang jag ifrån madman som träffade sin fru. enligt busschauffören gäller inte busskort på bussen så jag böev förbannad och fick dra mitt visakort, vilket förmodligen redan inte är så fläskigt. sen vet jag inte riktigt mer, jag tror jag har blivit slagen för jag har jävligt ont i ansiktet, men jag kan ju lika gärna ha ramlat iofs. när jag vaknade för en timme sen stog det en hink och en tvåliters flaska med vatten bredvid min madrass. tur att man har en shredder som tar han om en ivf. nu kom jag ihåg att det snöade på vägen hem igår, och att jag bara spontanhoppade av bussen och fick gå skitlångt, när bussfan hade kört mig hela vägen hem om jag hade haft lite tålamod. aids.

men vad hände igår? varför har jag fått sms med kärleksförklaringar (vad fan har jag sagt?) varör har jag cash i plånboken? smk spelade ju inte heller, det var ett jävla bluffmakeri. skitliv. jag mår dåligt och har ångest; nu jävlar skall det skrivas seminarierapport.

EDIT:
nu reste jag mig och gick för första gången idag och upptäckte att jag inte kan gå ordentligt, det känns som någon snott min höftled. aids.

I Spotify just nu:
Håkan Hellström
- Hela "Det är så jag säger det" går på repeat.

Bakisninja.

söndagsångest

idag har jag ångest.. jag vaknade för 10 minuter sen med den värsta huvudvärken i mannaminne. jag är hyffsat säker på att jag fortfarande är full. jag är hyffsat säker på at daniel sover ngnstans i mitt hus. jag är hyffsat säker på att jag drack för mkt igår. jag vettefan var vi va eller varför min hand ser ut att ha blivit uppäten av en stor och arg hund..? kollar jag bilderna på min mobil så hade vi i början av kvällen en travlig stund på queeen, sen gick jag tydligen och slog sönder ngt och blödde på andra lång? jag har också skickat en hel del suspekta sms till folk, och jag verkar ha snott med mej ett par simglasögon?

en jävla ångest asså, om ngn vet vad fan jag gjorde igår så får dom gärna berätta det, min hand behöver fan nästan sys. ska försöka lova mej själv att aldrig börja dricka med danwar klockan 14.20 igen, men det kommer jag ju inte hålla.. fan



början av kvällen ^^
slutet av kvällen antar jag? vv




// dekadent


Att åka buss i Umeå

Idag har jag åkt buss i Umeå. Det gör jag rätt ofta, faktiskt. Idag åkte jag med reggaechauffören. Han heter Omar, ser ut som Omar Epps och är stencool. Han sitter med sin mössa och har satt namnskylten på den. Han spelar råhög reggae i bussen och ler alltid jättemycket. Det var mycket festligt folk i bussen som förmodligen skulle ut på galej. Längst bak i bussen satt en kille som såg ut som Clint Eastwood och drack öl, dom verkade tjenis med varandra. Det såg ut ungefär såhär:



I Spotify just nu:
Kent
- Elefanter

Ninja


Superhjälte?



superhjälte eller nillon som bryter mot maskeringsförbudet på hultsfred 2008?

/ dekadent

jordnötssmör

idag vaknade jag 11.45 istället för den tänkta tiden 9.15. min väckarklocka stänger tydligen av sig om man ignorerar den tillräckligt länge.

 

efter en stunds läsande i sängen blev jag iaf sjukt sugen på jordnötssmör, något som jag inte äter särskilt ofta.

 

glädje: upptäcka att man faktiskt har jordnötssmör hemma

besvikelse: upptäcka att jordnötssmöret gick ut februari -07

nyfikenhet: det kanske inte gör så mycket?

glädje: upptäcka att det faktiskt inte spelar så stor roll

glädje: någon hade lämnat honung på bordet, det var gott tillsammans med jordnötssmör

frustration: honung på tangentbordet

misstänksamhet: det kanske inte var så bra med gammalt jordnötssmör ändå...

 

så nu lever jag i ovisshet med min mage. men än så länge är jag nöjd iaf :)

 

I Spoitfy just nu:

My Chemical Romance - I'm Not Okay


//danwar


Opooa på TV

Förra månaden var det Shredder som var med i TV; den här är det jag. Inga konstigheter.
Slump? Knappast. Som Ninja sa då är det här ett steg på vägen mot världsherravälde.



Det har gått så långt att en sparv inte ens kan vänta spårvagnen som en vanlig dödlig utan att en massa svt-paparazzos ska fram och filma. Ser ni hur irriterad jag ser ut?

/Opooa - tentapluuugg

Bankomatlösa Umeå

Okej. Igår fick jag ett sms av min gode vän Björn, han skulle vända plattor på NH och tyckte jag skulle komma förbi efter karateträningen. Hemma är härliga Göteborg åker vi buss och spårvagn och för att kolla när de går drar man in på vasttrafik.se - Umeås motsvarighet heter tabussen.nu och suger: Den har fel. Ofta. Bussen till campus kom aldrig så jag fick GÅ till campus, där NH är beläget. När jag nådde bankomaten fick jag förklarat för mig att den inte spottade ut några pengar, så jag ringde Madman för att undersöka var närmsta bankomat låg. I Umeå är det brist på bankomater men vid sjukhuset skulle det tydligen finnas en. Sjukhuset OCH akutmottagning var låst och jag fick inte komma in. Jag gick tillbaka och fick reda på att det fanns en bankomat vid ICA, men den var stängd nu, likaså den vid Ålidhem centrum. Alla bankomater är stängda. Pissliv. På NH tar de inte kort, bara kalla cash. Björn berättar att det är gratis inträde, så jag kommer in hur som helst. Andreas kommer och möter mig vid den ofungerande bankomaten, som han tagit ut pengar från tidigare. Han berättar att man måste vara bestämd, stoppar in sitt kort och trycker stenhårt på knapparna. Han får ut en hundring. Jag försker mig på samma teknik men misslyckas, men bestämde mig för att testa igen. Den här gången slog jag till maskinen så hårt jag kunde, och fick min hundring. Sen drack jag pilsner på NH och dansade till Björns grymma musik.

Efteråt fick jag reda på att det finns en bankomat vid IKSU, cirka två minuter gång från NH. Fyfan.

I lägenheten just nu:
Musikskapande

Ninja


Tenta och sånt

Studenternas favorit har äntligen kommit till oss; nu är det tentavecka!

Vilket betyder att jag satt uppe till klockan tre igår, för idag skulle det ju testas vilka kunskaper jag hade i "Fysik för ingenjörer, del 2", vilket inbegrep bl.a. magnetism och kvantfysik. Tentan gick nog okej, men det skiter ju faktiskt alla i. Något jag däremot la märke till var att en städerska (förhoppningsvis) hade skrivit "Tendavecka 17/10-24/10. Låt stå!" på tavlan. Det var typ det roligaste jag hade mellan 8.30-12.10.

Efter tentan tyckte jag och Boork iaf att vi borde ta oss en öl för att skölja ner de gångna besvären och samtidigt börja ladda inför nästa tenta, som är på lördag. Sagt och gjort, och vi begav hos mot Queen. På vägen såg vi en del fina hus som vi tänkte göra om till projekt i framtiden, men tyvärr hade Queen inte öppnat än. Så vi gick vidare mot Biljardpalatset.

 

Som en avstickare måste jag här berätta om vår lördagkväll. Min kväll var restaurangbesök följt av bio, först därefter slöt jag upp med diverse glada sparvar vid Vasa. Hur som helst visste ingen riktigt vart vi skulle gå, och jag var helt oförberedd då jag antog att de andra skulle ha planer uppgjorda när jag nu kom sist. Vi pratade en del fram och tillbaka ("-Queen funkar ju alltid", "-Nja, inte på lördagar, massa drägg där då", "-Jaha, vart fan ska vi då?" osv osv). Till slut presenterar jag den eminenta idén att vi ska till Biljardpalatset, där jag aldrig har varit innan. Jag vet dock vart stället ligger (jag sa Kaserntorget) och sa till de andra att vi skulle dit. Dekadent var ju dekadent som vanligt och hoppade av vagnen för tidigt och tvingade oss andra att gå extra långt, men under mitt lysande ledarskap nådde vi fram till vårt mål och kvällen var därefter öl, ölkannor, biljard, blackjack och sånt skoj.

 

Idag var iaf Biljardpalatset stängt när vi kom dit, så jag åkte hem. På vägen hem såg jag den där glasrutan igen, då jag hade min linjal med mig beslöt jag mig för att mäta rutan den här gången. Det visade sig att den var ganska exakt en kvadrat med sidan 34,8 cm. Sug på det ögonmåttet!

Sen gick jag hemåt, åt kexchoklad på vägen i solsken och mådde finfint. Men nu ska jag läsa lite om tärningsspel.

 

I Spotify just nu:
The Red Jumpsuit Apparatus - You Better Pray

//danwar


Att kolla på MTV för att sen vilja skjuta sig i ansiktet

Det var en natt som många andra av sömnlöshet. Det betyder zappa mellan alla dåliga och tråkiga kanaler jag har för att sluta med att jag blir arg och sätter på Säsong 2 av How I met your mother.
Iaf, den här natten var inte som alla andra. Jag kände att det var något skumt på gång när dom visade någon töntig film på 6an kl 3 på natten, och fiskeprogram på National geographic, på väg tillbaka mot den töntiga filmen på 6an så hamnar jag på MTV och får se det här:

http://www.youtube.com/watch?v=EdRldB6Q7mM


Det är fan den värsta jävla skiten jag någonsin sett, jag hatar henne nästan lika mycket som jag hatar den jävla äckelslynan Anna fucking Anka.

I hope you all kill eachother, have a great day ladies.

Stinson out.

Att komma till skolan och upptäcka att man failat.

Imorse gick jag upp lite efter sju och tog mig till skoln för att börja med lite Nationalekonomi kl. 08.15
När jag tog upp min kalender för att kolla i vilken sal jag skulle vara i upptäckte jag till min fasa att jag inte började förrän 13.15. Nu sitter jag i skolan, utan min laptop, och har ingen nyckel hem eftersom jag skulle vara lite snäll och ge den till Shredder så han kunde låsa. Nu sitter jag i skolan och jag vet inte vad jag skall göra, för jag kom hit och upptäckte att jag failat.

I Spotify just nu:
Ingenting, skolans AIDSdatorer har inget ljud.

EDIT:
Madman hade också failat och glömt laddaren till sin laptop vilket betydde att jag fick åka hem och hämta den och sen åka tillbaka till skolan för att se återvända hem igen. Jag gick upp lite efter sju och har inte gjort något vettigt alls idag. Fy fan

I Spotify just nu:
Dir en Grey
- RYUOJOKU NO AME

Ninja

Idag har jag druckit mycket té, té är ruskigt gott och underskattat.

Idag har jag också druckit mycket julmust, it's awesome

Idag har jag också gått upp typ 10 kg, kan vara all julmust och cheezeballz

Win



Stinson out.


Att bli sänkt i ansiktet

I måndags tränade jag karate. Stilen jag tränar heter Kyokushinkai. I Kyokushin får man inte göra slagtekniker mot ansiktet. Under en omgång med lätt sparring slog en tjej mig i ansiktet. Jag blev skitförvånad.

I Spotify just nu:
Dir en grey
- Kodou

Ninja


Ninjashopping

Idag kom jag över lite stålar, vilket såklart bidrog till att jag köpte lite grejer. Jag tog bussen ner till stan på jakt efter ett par svarta cheap monday. Tyvärr är det ju så att de två ställen jag faktiskt hittar till i Umeå är Systembolaget och optikern. Man kan inte köpa byxor på något av de ställena. Istället trillade jag in en tur på H&M på jakt efter en halsduk, men kom därifrån med en tröja och två dubbelpack med strumpor. Det blåste kallt och jag ville ha en halsduk, så jag köpte en palestinasjal istället - Fick den för halva priset eftersom den hade hängt ute i den västerbottniska tundran = win. På Bokia hade de inte heller några byxor så jag bestämde mig för att leta rätt på A Million Little Pieces av James Frey och gick därifrån med Baudelaires kalasdiktsamling Les Fleurs du Mal. Sen gick jag lite vilse och hamnade typ i ett bostadsområde i Haga (känt från bl.a. HAGAMANNEN) så jag blev lite hungrig och tänkte kolla om de hade stuprör från cheap monday på ICA. Det hade dem inte, men de hade rågkaka och rostbiff så det fick duga. När jag kom hem lagade jag och Shredder en asgrym soppa och blev skitmätta. Men jag hade fortfarande inte fått tag på några svarta cheap monday. Drygt.

I Spotify just nu:
Richard Cheese
- Last Resort

Ninja


Efterlysta!

Ehm, är vi körda nu eller inte?





// Skruf of master intel

I Spotify : Dance Gavin Dance - NASA


Två sätt att dricka Whiskey

För ett tag sedan köpte jag och Madman varsin flaska whiskey.
Jag har kommit fram till att det finns två sätt att dricka whiskey.
1. Ninjametoden:
Kom hem från systemet med din whiskey, ta på dig rosa kläder, toppa med lite rosa ögonskugga och dra iväg på schlagerfest. Där sveper du whiskeyn och kommer inte ihåg ett dugg när du vaknar i Madmans säng dagen efter.
Fördelar: Du blir snabbt full och känner dig oövervinnerlig.
Nackdelar: Du försöker döda en buss, krypa in genom ett öppet bilfönster, blir attackerad av en tegelvägg, kommer hem med tre kebabrullar och vaknar i någon annans säng. Dessutom kommer du en timme försent till det mötet du skulle till dagen efter.

 
Peter Doherty; Musiker och Englands nationalfyllo - En typisk användare av Ninjametoden

2. Madmanmetoden:
Kom hem från systemet med din whiskey, ställ den på hyllan. Laga en god middag, studera lite. Tag en liten slurk och ge dig sedan ut på en promenad på stan. Där får du leta reda på en relativt bortsupen Ninja i 45minuter och rädda honom ur diverse faror.
Fördelar: Flaskan räcker riktigt länge.
Nackdelar: Du blir inte full nog för att orka med att leta reda på idiotfulla ninjor på vift.

 
J.R.R. Tolkien; Språkprofessor, Englands nationalskald - En typisk användare av Madmanmetoden


I Spotify just nu:
Green Day
- Holiday (Live)

Ninja avslutar inlägget med en whiskey enligt Madmanmetoden.

 


En mustasch.

Idag gick jag en rond mot min rakapparat. Jag tror faktiskt inte jag vann. När batteriet var slut märkte jag att jag hade lyckats hyvla bort hela min stiliga skäggkrans, från öra till öra, men under min näsa, på min överläpp låg det kvar en liten luden tusenfoting. Nu har jag alltså en föga estetiskt tilltalande mustasch. Men den är rätt söt ändå, och jag tror jag kan rocka den.


Matkoll med Max / Ninjakocken [Recept]

orka vara poet. stek upp ett halvt kilo bacon, koka ett halvt paket makaroner.
ta en liter creme fraiche, släng i lite olja, hackade soltorkade tomater, en halv vitlök, fetaost och peppra på. släng upp hälften av allt på en tallrik, resten på en annan. servera tillsammans med gurka. skitgott.



I Spotify just nu:
HIM
- One last time

Ninja

Att se på Mora Träsk

De flesta av oss har någon form av anknytning till Mora Träsk, antingen har vi sett de som små eller så har våra föräldrar sett dem som små eller så har våran barn sett när de var som små. Lite som Rolling Stones, ofta har flera generationer (4-5) i familjen sett dem som barn, hursom. Igår såg jag Mora Träsk, eller jag såg och såg, jag har rockat loss till dem. Första gången jag såg dem var jag 8 månader nu är jag lite äldre och hade förhoppningsvis lite mera alkohol i kroppen är när jag var 0,66 år. Men åldern spelar liksom ingen roll för man har helt stört ballt när man rockar runt till lite Fader Abraham och Tigerjakt. Nu kommer jag inte ihåg så jävla mycket från när jag såg dem första gången men enligt vad min mor har berättat så var jag ju inte direkt uttråkad, troligen fattade jag inte så mycket men vad gör det. Mora Träsk är ballt och det blir inte sämre med en massa andra studenter som alla är lite runda om fötterna.



Snubbarn i Mora Träsk är ju också ganska sköna på sitt sätt för när Elton John ska ha palmer i Lounge innan spelning på Borås Arena ville de ha Loka och ostmackor. Nu är ju de inte fullt lika kända (fast de kanske borde vara det) som Elton men i alla fall. Orka ha palmer när man kan ha ostmackor och Loka säger jag.
För att avsluta kvällen på bästa sätt ska jag nu ta mig en ostmacka och ha de gött.
Youtube ger mig:
Mora Träsk - Tigerjakt
/Malenurse

Superhjälte?



superhjälte eller dekadent med ost i ansiktet?




// dekadent - en mystikens man


En otrevlig överaskning i hissen.

Okej. I det här lägenhetshuset gör man tydligen som man vill. Inatt fick jag inte en blund för att någon stod och bankade i lägenheten under oss och det är inte ovanligt med att folk borrar mitt i natten. Just nu är det någon idiot som bränner av ett jävla trummsolo och har stått och misshandlat sina stackars pukor och cymbaler i flera timmar. Dessutom är det ett gäng med odrägliga flickor som springer utanför  vår dör och skriker. Värst av allt var nog i söndags; Vi hade precis kommit hem från en äventyrlig dag och skulle tvaga våra kläder. När vi tog hissen upp från tvättstugan ser vi, och framför allt luktar, att någon jävla pantskalle ställt sig och pissat i hissen. Det är fan inte okej. Efter detta satt det helt plötsligt en ARG lapp i hissen. Så ARG att det nästan ser ut som en särskrivning på ett ställe, vilket såklart inte är fallet. De som skrivit lappen måste varit väldigt arga...



I Spotify just nu:
Hopesfall
- Rx Contender the Pretender

Ninja


Töröboda

i söndags tog jag tåget mot skövde. i söndags somnade jag på tåget mot skövde. i söndags vaknade jag upp i töreboda. på söndagar går ingen kollektivtrafik från töreboda efter 21.00. i söndags fick jag min far att åka till töreboda och hämta mej :P tog honom ca 4 timmar fram och tillbaks, han va inte glad.




mvh dekadent



Gamla människor

Har tidigare berört (skrivit om, fan inte pillat på alltså) tjocka människor nu är det dags att skriv om en annan grupp gamla.
Gamla är ett konstigt släkte.
-De går upp typ 4 på morgonen äter frukost
-Går och lägger sig och sover frukost vid 5:30
-Vaknar och tar sina morgonpiller vanligtvis sådär 10-20 tabletter
-Sätter sig och läser tidningen (vilket tar ungefär 3h för de läser allt)
-Nu är klockan ungefär 11:00 dags att gå till affären för att handla det dagliga, (dvs mjölk, smör, bröd och ägg).
-Hemma från affären 13:00 dags att vila efter den långa/korta/smala/breda (ja va fan vet jag) vägen.
-Sedan ska de lagas middag vid typ 15:00 (Dvs typ smörgås, gamlingar är galna i smörgåsar)
-Nu är det lagom att slå på tv:n för resten av dagen och dricka några liter kaffe.
Det är uppenbart att vara gammal är jobbigt och man är trött hela tiden.
Fuck that! Säger jag då mitt mål är att bli en awesome typ som är pigg som ett ass. Dvs inga jävla piller, alla gamlingar äter för mycket piller.
Med detta inte sagt att gamla är tråkiga, jävlar va man kan få sig ett skratt då och då tack vare dem.
Känns som att detta inlägget totalt saknar poäng, men va fan detta är en blogg, så finns det någon poäng mer än att det inte finns någon poäng egentligen?
/Malenurse

Schööön dag

Efter mitt förra inlägg freebasade jag av Boorks hallonsylt, sen drog jag ner på stan. Fixade lite skit, fixade lite andra grejer. Åkte hem.

 

Idag var det en mycket speciell busschaufför som körde mig hem. Han såg nämligen ut som en aning butter John  Cleese. Busschaufförer ser nästan alltid buttra ut.

 

Dagens chaffis.


Lite senare satte han även på sig glasögon.


Dagens chaffis... lite senare.


Märkte även att några av passagerarna på bussen led av den mycket vanliga åkomman "fredagströtthet". De hade nämligtvis däckat på bussen. T.ex. killen som satt bredvid mig. Funderade på att ta kort på honom, men jag tyckte lite synd om honom. NOT

Det var 3 st på min buss som led av fredagssjuka.

 

När jag sedan var på väg hem från bussen (lååång promenix) så fick jag se en glasruta som låg på en liten gräsplätt bredvid vägen. Rutan såg ut att vara av ett format nära 35 cm x 35 cm (vilket skulle betytt att den var 1225 kvadratcentimeter!!). Då jag tyckte att rutan var av en mycket behaglig storlek och av excellent utförande (dassig) så ville jag självklart ta den med mig. Jag önskade då att jag haft en grytvante, då en grytvante säkert skulle gett mig ett adekvat skydd från rutans vassa kanter.

 

Ett av höstens måsten. VILL HA!


Nu mår jag iaf bra, typ.

 

//danwar

I Spotify just nu:
The Killers
- Spaceman


sova borta är bra

Tyvärr är det ju inte "sova borta" som "sova borta med en tjej", men ändå.

Igår var det lite invigning för nya Casa Skruf, mycket fint. Ett par öl, amaretto och sen Blackjack på Queen. Förlorade en del pengar, men vad gjorde det?

Sov sedan hemma hos Boork, utan Boork, och i skrivande stund sitter jag och äter upp hans bröd tillsammans med det enda pålägg han hade som är någorlunda okej; hallonsylt. Ska snart ge mig på hans förråd av kakor, jag längtar redan efter hans vrede.

Puss puss
//danwar

EDIT:
Jag drog precis upp rullgardinen, eller egentligen är det bara persienner men whatever, och: JAG SER DET SNÖAR?!

I Spotify just nu:
Damien Rice
Woman Like a Man

Flytt och rens

Raghghahgahgh.
Städningens fyra steg.

Steg I:     Osynligt smuts och stökighet.
Steg II:   Städa.
Steg III:  Bristen på städning.
Steg IV:   Upphämtningen av ogjord städning.



Steg IV är det klart värsta.
Rensade ut mitt skåp på jobbet i helgen och hittade en smärre summa guld.
Dock var de tomma och egentligen totalt värdelösa. Den bittra sanningen jag redan
kände till gav endast upphov till tio sekunders dagisbarnskreativitet. Ett torn.
snustorn.

I städningens anda håller jag i skrivande stund även på att flytta hela mitt liv
från tryggheten i överklassamhället ute vid havet in till centralaste central.
Det ser ut precis som dagen efter de döva.
Jag är just nu i steg IV av rensandet. Sucky. Men jag gillar den nya placeringen av möbler.

 

Det är bara böcker i kassarna och det är inte ens alla. Stabilt som fan som
Danwar säger.


signerat Skruf

I Spotify just nu: Hans-Göran Aros digitalt jävla rosa helikopterband


Matkoll med Max / Ninjakocken [Recept]


Eftersom det är lågkonjunktur och vissa lever som fattiga studenter på ett golv i Umeå kan det vara lite kul med ett recept som vilken fåntratt som helst kan svänga ihop. Det är dessutom skitbilligt. Ninjarotfrukt- och kycklingsoppa;

Ingredienser:
Två morötter
En palsternacka
Ett gäng potatisar
1/3 - ½ rotselleri
En halv purjolök
1 liter kycklingbuljong
3 Kycklingfiléer
Olivolja

Börja med att skala och skölj rotfrukterna. Skiva rotfrukterna. Skär purjon i centimeterbreda bitar.
Mecka kycklingbuljong, dvs lös upp två buljongtärningar i en liter vatten. Fräs allt som kommer från växtriket i en skvätt olivolja, utan att något får färg. Skär upp kycklingfiléerna i små bitar som du sedan steker i typ 20 sekunder, så de inte ser råa ut längre. Häll ner allt i kastrullen med buljongen och koka i typ 15-20 minuter. Salta och peppra efter behag. Serveras med en skvätt vin och ett gott bröd samt Death cab for cuties skiva Plans




I iTunes just nu:
Perkele
- Hang 'em high

Ninjakocken


Katter som kan

När jag var ung avskydde jag katter.
Det kan ha berott på en incident på Cypern när jag vaknade av
att en spinkig näst intill opälsad vildkatt använde min rygg som kudde.
Det kan ha berott på mina morföräldrars katter som
när man var en äventyrslysten pöjk och lekte jage med förvandlades
till hårtbitande monster. Det kan även ha berott på att katter är
allmänt tard.




Jag har nu dock ändrat åsikt, det finns katter som är stengrymma.
T.ex. katten Gustaf, Mästerkatten i stövlar och Willy i Rädda Willy.
Jag har även bondat stenhårt med min flickväns katt. Den heter Pepsi och
gör allt för mig. Tvättar mina käder, diskar, hämtar pizza och vaktar mitt snus.

Hon vet vad hon gör när hon är ute och kör.

(och ja Willy i Rädda Willy är en katt.
http://media.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/478503/790727.jpg)


I Skrufs grå spelare aka Spåttifaj:

Norma Jean - Amnesty Please


ahh, äntligen måndag

så var det då måndag igen. denna sköna dag. alla människor faller tillbaka in i sina invanda rutiner och kommer ner till jorden igen från helgens äventyr uppe i det blå. skolan, jobbet, saker som ska göras. det produktiva samhället vaknar till liv.

jag vaknade idag 9.24. jag börjar skolan ganska kort efter det, så jag beslöt mig helt enkelt för att strunta i det. ingen skada skedd, livet är bra ändå. läste lite på bloggen här, opooas inlägg var fett värt.

iaf tänkte jag ta mig lite ägg till frukost och blev nöjd när jag hittade "Extra stora ägg" från Stjärnägg i kylen. öppnade kartongen och tog ett ägg i min hand.

"men... WHAT UP!?", tänkte jag omedelbart. i min hand höll jag någonting som skulle kunna innehålla Cell (läste volym 31 av DB igår). "men vafan, alla kan väl inte?..." och nej då. övriga ägg i kartongen var precis som vanliga ägg. kan iaf inte beskriva hur läskigt det var, men nu har nyfikenheten tagit överhanden och jag funderar på att försöka återuppväcka eller klona det som finns i ägget. hoppas på en liten gremlin, i värsta fall en mutantkyckling. bild kommer iaf senare.

i övrigt är nog allt som vanligt. drömde inatt att skruf vann 30 000 kr på blackjack på snipen (man kan inte spela blackjack där), efter det hittade jag ett långspjut och brutalslaktade Shrek. inga konstigheter.

//danwar

Kent, albumet RÖD och singeln Töntarna

Idag släpptes första singeln från Kents nya platta RÖD.
Låten som heter Töntarna klockar in på 4:45 och är en elektronisk sak som går i liknande banor som förra skivan Tillbaka till samtiden. 12e Oktober släpps den fysiska singeln, med två remixer av låten signerat Punks Jump Up och Familjen.

 

Den sjätte November landar Kents åttonde studioalbum, elvaspåriga RÖD i butik. Att döma av singeln Töntarna verkar Kent fortfarande köra i samma elektroniska stil som förra skivan, Tillbaka till samtiden. Plattan släpps på lite olika sätt, bl.a. som en fyra skivorsbox, som jag är otroligt sugen på. Den kan man förhandsboka HÄR Som sig bör drar Kent såklart ut på turné till våren, fjorton spelningar runt omkring i norden!

25 februari – Stockholm, Annexet
26 februari – Stockholm, Annexet
3 mars – Gävle, Läkerol Arena
5 mars – Helsingfors, Hartwall Arena
10 mars – Linköping, Cloetta Center
12 mars – Århus, Kongresscenter
13 mars – Köpenhamn, Tap1
14 mars – Malmö, Malmö Arena
18 mars – Göteborg, Lisebergshallen
19 mars – Göteborg, Lisebergshallen
24 mars – Oslo, Oslo Spektrum
25 mars – Bergen, Grieghallen
27 mars – Bodö, Bodö Spektrum
30 mars – Örebro, Conventum Arena

(kent.nu)

I iTunes just nu:
Kent
- Töntarna

Ninja

Ett snitt över nitton

Som ni kanske fattat läser jag till jurist i Göteborg. Utbildningen är inte helt lätt att komma in på och om jag inte minns fel krävdes gymnasiebetyg på 19,33 i år.

 

En jäkla massa MVG:n med andra ord, och det märks att folk (läs tjejer) är mycket ambitiösa.

När föreläsningen börjar sitter de redo med block och tuschpennor i alla tänkbara färger. Använder sig föreläsaren av PowerPoint ser de även till att i förväg skriva ut allt material från GU:s hemsida och häftar sedan ihop sidorna till prydliga buntar som de antecknar i.

 

Jag, som kom in på högskoleprovet och först var underkänd i så många ämnen att jag inte ens var behörig till högskolan, har i smyg alltid beundrat den där disciplinen och undrat vad de använder de olika pennorna till och hur de snappar upp så mycket viktigt att anteckna. Jag tog därför i torsdags tillfället i akt och placerade mig bakom en av dessa tjejer.

 

Temat var moral och hur dess inverkan på juridiken. Föreläsaren använde fallet Catrine da Costa (ni vet den där prostituerade kvinnan som styckades av en obducent) som grund och började beskriva fallet. Genast plockade flickan fram den svarta pennan och började skriva:

 

”Man hittar under ben och armar i svarta påsar. Tillkallar polis.”

Oj, tänker jag, det där hade ju kanske inte något större juridiskt värde. Svarta pennan måste alltså användas för mindre viktiga saker. Och var inte det där en ganska brutal särskrivning?

Måste ha varit slarv, tjejen har ju trots allt MVG i alla ämnen.

Hon skriver rad efter rad med den svarta pennan, bland annat:

”Polisen hittar fler påsar men har inga misstänkta.”

Nej, nej, inte heller den informationen kommer att hjälpa oss som jurister, men hon kanske bara är intresserad. Svarta pennan suger.

 

Då plötsligt händer det. Föreläsaren tycks prata om brottets natur, men tjejen snappar upp något av stor juridisk substans. Hon plockar nämligen blixtsnabbt fram den stora röda pennan och skriver:

”Proffesionelt styckad.”


Catrine da Costa var professionellt styckad. Det var sånt man skrev med den röda pennan. Åt helvete felstavat dessutom. Hela min bild av det ambitiösa flicksläktet med olikfärgade tuschpennor krackelerade och jag kände mig tom inombords.

Och så fortsatte det; rad efter rad, obetydlighet efter obetydlighet, särskrivning efter särskrivning. Allt i olika färger. 
Hur många vettiga personer fick lämna plats åt dessa tuschidioter?


Jag tappade intresset och ritade en pingvin istället.


/Opooa


Tjocka människor

Som jag har diskuterat tidigare så finns det människor som inte är håller sig inom BMI gränserna (läs "Mat") igår slogs jag av ett nytt problem dessa människor lär ha (förutom att de är tjocka) och det är att ta sig ur bilen på en prakeringsplats. Jag var på 421 i Högsbo igår och parkerade och hade fan svårt att ta mig ur bilen utan att dra bildörren i nästa bil (jag parkerade fan bra då alltså, ingen jävla kvinnoparkering). Något som är intressant här är då att 421:s parkering har dubbla linjer för att undvika olyckor av just den art som jag vara nära att förorsaka igår.
Min fråga är nu då alltså hur fan en tjock människa gör????
Visst man kan parkera där det in är fullt med bilar runt omkring. Fast då kan det komma bilar runt omkring och då kommer de inte in i bilen igen.
Eller så kan man parkera över två rutor, men då kommer de att få böter titt som tätt och vad jag vet så har inte tjocka något tillägg på lönen eller skatteavdrag så de har mer pengar än oss andra.
De kan göra ett aktivt val att inte åka till 421 och handla. Men å andra sidan måste tjocka människor ha mat för att kunna hålla uppe sin vikt och de måste ha underhållning i form av dator, tv, film och tv-spel för att undvika saker som gör att de rör på sig.
För att summera så fattar jag inte hur de (tjocka människor med BMI på typ 35 uppåt) kan ta sig ur bilarna på en parkering när jag med mina typ 23 i BMI har uppenbara problem.
Spotify spottar ur sig:
En jävla klassiker
Pakito - Living on Video
/Malenurse

RSS 2.0