dekadent gör världen till en bättre plats.. igen!

som alla vet så har jag alltid jobbat hårt för jämställdhet och lika värde. mången man har sett mig som en galjonsfigur för rättvisa och moraliska värderingar. som en ledstjärna har jag ensam stått mitt i mörkret och kämpat för de svaga och förtryckta. var dag har jag bekämpat orättvisorna där jag mött dem, och var dag har jag triumferat. idag är en vardag.

jämställdhetsrörelsen har kommit lång väg, men det finns fortfarande förbättringspotential. jag är stolt, men inte nöjd. vi har visserligen lyckats kvotera in kvinnor, funktionshindrade och gamlingar såväl i riksdagen som på chefspositioner i diverse företag, men det finns fortfarande områden där orättvisa råder.

ett av dessa områden är den kriminella sektorn. 99 av 100 ledande brottslingar är män mellan 25 och 50. det är tydligt att det måste ske en förändring. om man t.ex. säger "tjuv" tänker alla genast på en medelålders man med rånarluva och randig tröja, och det är sådana stereotyper vi måste göra oss av med. det är sorgligt att man i dagens moderna samhälle fortfarande ser ner på kvinnor i brottsbranschen. vill en havande kvinna gå ut och råna någon så är det klart att hon ska kunna göra det.

tyvärr tror jag inte att en förändring kommer ske otvingat. en genuin attitydförändring hade givetvis varit det bästa, men i nuläget har jag svårt att se det hända. mitt förslag är istället att vi tar i med hårdhandskarna direkt. kvoterar in kvinnor i diverse fängelser och motorcyklistgäng. det är visserligen fel att generalisera, men jag tror att kvinnor besitter en hel del egenskaper som direkt lämpar sig för brottslig verksamhet. de är t.ex. duktiga på att ljuga och saknar all uppfattning om heder.

det skulle inte förvåna mig om kvinnorna snabbt blev ledande inom brottsbranschen om de bara gavs möjligheten. och så fort det börjar framträda fler brottsliga kvinnliga förebilder skulle fler kvinnor följa i deras spår, och snart skulle kvinnor utgöra en majoritet i den undre världen.

på tio års sikt skulle kriminalitet kunna vara ett traditionellt kvinnoyrke, vilket visserligen skulle medföra en del problem. historien visar att yrken tappar all status och lönsamhet när de blir kvinnodominerade (se lärare t.ex.), och det skulle inte dröja länge innan intresset för det hela avtog. plötsligt skulle det råda skurk-brist i landet och kriminalvårdsanstalter och liknande skulle kursa härsan tvärsan. snart skulle kriminalitet som vi känner det helt upphöra att existera.

jag vet inte hur det är med er, men jag är beredd att ta den smällen.
för jämställdheten.

// dekadent - bortom könsbarriärerna


Var det bättre förr? (viva la france?!?)

I mitt jobb som murse händer det ganska ofta att jag träffar människor som är ja säg sådär 5 gånger äldre än mig typ ibland ifall gubben eller gumman är med på noterna upplyser jag dem om att de är ungefär 80 år äldre än mig. Ibland skrattar de ibland inte. När man träffar sjuka människor så handlar det om att connecta med dem så de faktiskt vill berätta varför de är på sjukhus (det händer att de glömmer). Ibland börjar man prata om livet ibland inte. När man ibland gör det hör man gamlingarna ibland säga den patenterade frasen “det var bättre förr”. Eftersom att jag inte levde i det förr som gamlingarna tänker på så kan jag ju inte direkt argumentera emot dem men om jag tänkter efter lite (0,2sek) så väckts ju en och annan fundering.

Ofta att det var bättre för liksom.
Förr räckte det att du fick feber sedan var det kört.
Du ville resa jorden runt men någon hävdade bestämt att jorden var platt.
Du ville klä dig och vara som en fransman, ja du hör ju själv hur dumt det låter.

Jag menar nu har vi ju fan
Global uppvärmning,
Paradise Hotel
och Facebook (eller ja inte Danwar)

Så på det stora hela kanske det inte är så stor skillnad.
ääähh fuck this nu måste jag plugga

/Murse

ny design (nåja)!

Efter många om och men så har äntligen trippelsparvs design blivit färdigställd. Det är fortfarande samma upplägg om ni inte har märkt det, men den nya headern med Charlie sexigt poserande i tighta kläder är tillagd och den högra sidramen är äntligt spegelvänd för lite mer symmetri. Ser det dassigt ur för dig? Taskigt, ställ om webläsaren och sluta lipa, lipsill!
.
ninja, creative director.

RSS 2.0