En ny dag

Snön har redan fallit ett par timmar, det ligger ett täcke över hela området. Byggnader, vägar, gräsmattor. Allt var höljt i detta lätta, vita ludd som blåser runt och samlas i drivor. Det är redan så mörkt som det kommer bli denna natten.

 

En bil stannar vid skolan. Eftersom det är söndag har den stått öde några dagar, men redan dagen efter kommer den sprudla av liv igen. Men ingen av dem som kommer att vara på skolan, varken lärare eller elever, har något att göra med det som ska hända.

Bilen slår av motorn, släcker lyktorna. En kille kliver öppnar förardörren och kliver ut. Han har inte på sig mycket; träningsbyxor, en uppknäppt jacka, tygskor. Men han vet att han snart ska kliva in i bilen igen, han bryr sig heller inte om ifall vätan från snön skulle tränga igenom det tunna tyget i skorna. Han går fram emot den första byggnaden, snön är helt tom på spår förutom hans egna. Han går runt hörnet på byggnaden och stannar. Han ser sig runt. Det finns en del hus runtom, men lamporna från dem och skolan har ett dämpat sken tack vare snön. Han tar upp händerna ur fickorna. Den vänstra är tom, men den högra håller i en bunt med papper. Fyra för att vara exakt, prydligt vikta. Handstilen på dem är också prydlig, och mycket välbekant. Orden som är skrivna har han läst många gånger förr, hur många vet han inte. Det är han själv som har skrivit dem, och han ångrar det inte. Däremot önskar han att det orden handlar om aldrig hade inträffat, att han hade sluppit skriva dem från första början. Det sägs att svåra prövningar ska göra människan starkare. Han har aldrig betvivlat detta, han tycker bara inte att det var värt det. Hur som helst har orden tjänat sitt syfte.

Han flyttar över pappersbunten till sin vänsterhand. Han sträcker på nytt ner sin högra hand i fickan, denna gång tar han upp en ask tändstickor. Han skulle hellre ha en tändare, men han hittade ingen. Han flyttar sig lite för att det inte ska blåsa så mycket på pappersbunten och tänder en tändsticka.

Arken är tjocka. Det är inte vanligt papper, och de är inte gjorda för att brinna. Han håller tändstickan mot kanten av papperet och det börjar glöda. Glöden äter sig nedåt, det papper som bränns blir snabbt bortblåst. Så slockar tändstickan. Även av detta lilla motstånd ser man hur frustrationen väcks till liv, hans ögon tåras. Han ser sig runt igen. Undrar vad någon skulle tro om de såg honom stå där vid skolan och se flammor vid hans händer. Så skjuter han bort oron. Han har sett fram emot detta, varje minut som går är en minut för mycket. Han öppnar asken igen, tar en ny tändsticka och för den till plånet. Denna gången går det lättare, lågorna fäster sig snabbt vid papperet. Det fräser när lågorna möter de små snöflingor som kommer i deras väg. Han ler, blir uppslukad av tanken på frihet. Faktiskt så fängslad att han andas ut häftigt när han bränner sig och släpper papperet. Han för ett finger till munnen och tittar på papperet där det ligger i snön. Snart är det bara svarta flingor som yr runt, blandas med de vita. De dansar och sprider sig i vinden. Han följer sina egna spår tillbaka till bilen, en aning lättare än när han gick samma väg tidigare.

 

Imorgon är det en ny dag.

 

//danwar


Trippelsparvs första svarvette.

Det har länge pratats om att kanske på något sätt få in lite kvinnofolk i den levnadsstil vi kallar Trippelsparv. Än så länge har ingen ansetts vara värdig detta, men the times are a-changing. Jag är stolt att presenera Trippelsparvs första sparvette, INTRODUCING: NINJETTE!



Ninjette out


urinoar

långa köer, dyra inträden, dyrare alkohol, illaluktande toaletter, packade yuppies, 14-åringar utklädda till luder, inga lediage stolar, folk med vassa armbågar i baren, slut på amaretto, fimp i örat, fläckar på byxorna, slut på kontot, lång väg till bussen, längre väg hem, för kalla skor, fel frisyr och en beläggning på tungan. vi har alla varit med om det och vi kommer alla att få äran att uppleva det igen. alla kvällar blir inte episka och kommer inte att sättas på pränt i historieböckerna. vissa kvällar blir långt ifrån episka och slutar i stället i misär. man kanske blir av med plånboken och tappar mobilen. man kanske tar fel pojke i stjärten och finner därför sig själv dränkt i pissoaren av dennes bror och hans tusen kusiner som alla heter ali. man kanske får för sig att man skall strula med en dvärg och väljer att ignorera övriga klientelet av kvinnor som springer runt, och därav går miste om en massa skoj, det kanske t.o.m. fanns en snyggare dvärg där ute ngnstans. man vaknar dagen efter med tommy lee i huvudet som frenetiskt bankar på den del av hjärnbarken som verkligen inte borde bankas på, den tycker seriöst inte om det. man kommer ha ångest för att man brände alla pengar, va otrevlig mot alla framtida mödrar till ens avkomma, och kanske tappade bort pappas bilnycklar när man dök ner i ngn älv för att spy.

vad jag försöker säga är att alla kvällar inte blir bra. vad jag också försöker säga är att även om en kväll går åt helvete så fyller den fortfarande ett visst syfte. om det inte blir bra kan det antingen bli dåligt eller inget alls, och i det fallet är dåligt tusen gånger bättre. i ett val mellan ångest och leda är ångesten alltid att föredra. det är alltså bättre att bränna allt och må dåligt över det dagen efter än att inte ha gjort ngt alls.

jag talar självklart bara för mej själv nu. jag är väl medveten om att många är fullt nöjda med att kolla på let's dance och sedan gå och lägga sig vid halv 10. men personligen så har jag ännu inte funnit charmen i det vardagliga och känslolösa. jag är därför hellre på botten när jag inte på topp, för inget är värre än att ligga och guppa i det halvfulla glaset som en grå och tråkig mellansvensk.

// dekadent


Utekväll? Slagen.

Igår var jag och dekadent på stan. Vi inledde kvällen med Open Jam, en blandning av olika uppträdanden. Bland favoriterna kom ett sjumannaband, fulpoesi och clowndejt. Det var riktigt najs.

Sen skulle vi göra som vi brukar göra, dansa med gifta kvinnor och annat lajbans. Men det blev inte särskilt lajbans. Det bästa som hände efter att vi lämnat det första evenemanget var typ när vi träffade Nillon och Jonis, jag och Nillon dansade faktiskt rätt bra också. Men mer än så var det liksom inte.

 

Rätt deppigt när man inte kan skriva något kul om en hel utekväll. Vi tog liksom bussen hem 03.33, och varför? Inte för att det var kul att vara ute iaf. När jag tänker igenom kvällen efter någon som åtminstone dansade roligt eller gjorde bort sig kommer jag inte på någonting. Det närmaste jag kommer är en kille som gick omkring och blödde på dansgolvet och en råhetsig kort neger som armbågade någon i garderoben och skrek på en tjej. Kul.

Tacka min lyckliga stjärna för att jag flyttar imorgon, då ska det inte bli några onödiga sena kvällar längre. Ser fram emot awesome kvällar i min lägenhet med SuperSmash och legobyggande. Win.

 

Jag vill till sist nämna Malenurse(s?) surrealism. Ingen kan få en miljon svenska kronor att räcka till allt han pratade om, inte ens om han t.ex. skulle sälja lyxjakten direkt när han var färdig med den. Om han pratar om någon annan valuta är det ju teoretisk möjligt, men jag har aldrig hört talas om en valuta där listan är genomförbar med en miljon. Han skulle iofs kunna prata om att han vann t.ex. en miljon ton guld. Listigt att inte nämna vad det är han vinner en miljon av. Men ändå sjukt onödigt, ingen vinner ju en miljon ton guld ändå. Fan alltså, jag blir arg. Malenurse spårar ibland. Hoppas han vinner en miljon kottar eller något annat skit.

 

//danwar


Top 10 saker jag skulle göra om jag vann 1 miljon

10: Bjuda alla sparvar på en fett utekväll
9: Köpa en LyxJakt
8: Gå loss på Kasinot
7: Köpa världen störts tv., vilket är 150 tum panasonic.
6: Öppen en bar
5: Köpa Saab, kan ju inte vara allt för dyrt?
4: Köpa en elefant på Harrods London.
3: Kast pengar i luften i Nordstan för att se folk kasta sig efter dem.
2: Crasha en Ferrari bara för att.
1: Betala så att mitt namn kommer överst på alla Googels sökningar

/Malenurse

Plötsligt händer det....

När jag var liten eller ja snarare yngre bodde jag hemma hos mor och far. Helt klart en go tid i livet. Hemma hos mor och far får man post varje dag, det är brev, räkningar, reklam, tidningar m.m. I de yngsta åren fick man hem Bamse och Kalle Anka, senare fick man hem Kamrat Posten (har ingen aning om varför), hursom så förknippades post med något bra, det var roligt att få post.
Nu när man inte bor hos mor och far så trillar det inte in post lika ofta längre, samtidigt som jag har satt upp en “igen reklam tack”-skylt så hör papper i brevlådan till det ovanliga, och när det väl kommer post är det endast räkningar typ, blää.

Men idag hände det något, jag skuttade in genom dörren och ser där till min förvåning att det ligger ett antal kuvert på hallmattan. De är så många till antalet att jag inte genom en snabb överblick  kan se hur många det är. Ett litet leende stiger över mina läppar, jag har fått post och inte kan allt vara dålig post (=räkningar) tänker jag. Posten bestod av en räkning ett lönebesked lite reklamkuvert och en present! Sedan att presenten endast var ett Lisebergskort var en annan femma, det fick mig att bli lite glad en stund.
Sedan tog jag en powernapp på 2,5h det var också gött.

/Malenurse

Ödmjukhet

Ödmjukhet är tydligen något som ska vara bra. Man ska vara ödmjuk mot sina medmänniskor.

 

Det enda jobbiga jag ser med detta är att det ska vara så jävla svårt! Visst, det är lätt att vara ödmjuk om man är en vanlig medel-Svensson, men om man är fullkomligt awesome som jag är det ganska svårt. T.ex. idag på busshållplatsen. Jag står där, väntar på bussen som vanligt. Folk kommer och går, som vanligt. Och för nästan varenda människa jag ser tänker jag bara "vilken jävla looser". Men är det verkligen mitt fel? Om de ville att jag skulle vara ödmjuk kan de ju t.ex. klä sig snyggt, plugga på en respektabel utbildning och/eller vara lite bra? Det skulle göra saken så mycket lättare! Nu ska jag bara klargöra att jag inte har sagt att även om de uppfyller dessa kriterier så blir de okej. De blir bara lite bättre. Bra jobbat för att vara du, liksom.

Idag på busshållplatsen anlände ett alldeles utmärkt mongo. Han såg efterbliven ut. Inte på det sett som någon stackare med erkänt medicinskt handikapp ser efterbliven ut, utan på det sätt en dålig kille som tror att han är bra ser efterbliven ut. Han stegar bestämt omkring i väntan på bussen, ingen tar miste på att det är han som äger det här stället. Här är han kung. Han har på sig skinnjacka (vanligtvis ett plagg för loosers) och har med sig en plastmapp med papper (troligtvis specialuppgifter från ett gymnasieprogram för mindre begåvade individer).

Bussen anländer. Jag, och ungefär tio människor till, har stått och väntat på bussen längre än den här killen, och det skulle ju inte vara mer än rätt om vi då går på före honom. Men vi räknade ju inte med att han var kung.

Jag och en tjej som ser bussen komma på avstånd har gått fram och ställt oss där bussen brukar stanna. Vi står som civiliserade människor i en kö, hon före mig. De andra på busshållplatsen börjar rätta sig efter normen för att falla in bakom mig. Men inte kungen, icke då. Han tänker inte nöja sig med att stå i kö på sin busshållplats. Han tänker gå på först. Inte tvåa eller trea, först. Han går med bestämdare kliv än någonsin och ställer sig snett framför tjejen. Bussen stannar, dörren är rakt framför tjejen. Killen ser förvånad ut, vet inte busschauffören att det är han som är kung? Man ser dock att han gör sig redo för att, om nödvändigt, med våld kliva på bussen först, han liksom ställer sig redo och spänner sig en aning. Bussdörren går utåt och sedan bakåt. Rörelsen är perfekt. Dörren nuddar kungen som tappar sin plastmapp och alla sina papper. Karma much?

 

Men jag klandrar inte killen för hans sätt. Det är ju så lätt att bli förvirrad i dagens samhälle, där man sitter och kollar handbolls-EM och reklamerna snurrar runt med vanliga konsumtionsvaror och UNICEF om vartannat. "Vilken röra!", som Merlin skulle ha sagt.

 

//danwar


Shredder gör bort sig på ICA

Det var en dag som många andra, en måndag när CSN hade landat på kontot och Shredder och Ninja begav sig mot ICA för att köpa mat. Chicken Tikka Masala står på menyn. Innan jag berättar hur Shredder gjorde bort sig vill jag bestämt basunera ut (kan man basunera i skrift?) att vi båda respekterar alla människor, vad de än har för några problem i hjärnkontoret. Följande är en produkt av vår barndoms felaktiga språkbruk:

Shredder: Vi tar den kassan...
Ninja: blubberiblubb...
Shredder: MEN ÄR DU CP?!
Ninja (som står bredvid en ung man som, av våra tvivelaktiga medicinska observationer, har downs syndrom): Så vårdar vi språket...
Shredder: Fan, jag är ju dum i huvudet.

Precis som de sista orden lämnat Shredders mun förstår han vad han precis sagt. Han skäms och blir väldigt röd i ansiktet. Jag kan inte trycka på nog om hur vi verkligen respekterar människor med psykiska funktions- och utvecklingssvårigheter och givetvis inte menade något ont med detta.

Ninja


urinoar

2010 har hittills varit ett händelserikt år. jag har tagit körkort och fyllt 20, vilket innebär att Jag får gå på systemet samt köra runt på alla möjliga vägar. är detta moraliskt riktigt frågar ni er? tja därom tvista även de lärde. de tvista förmodligen inte särskilt länge då svaret uppenbarligen är att det var ett stort jävla snedsteg att ge mej körkort och rättighet att inhandla alkohol utan vuxens uppsyn. igår sökte jag lite spänning i vardagen genom att steka bacon i bar överkropp och fulparkera utanför nordstan. nu glömde jag helt bort vad meningn med det här inlägget va. dessutom har jag helt oprovocerat börjat lyssna på lars winnerbäck. ngt står ju inte rätt till idag. 


//dekadent


Att gymma

Idag har jag tränat, det var gött. Man blir biff när man tränar, eller ja vi får väl se om några veckor i alla fall. På gymmet lyssnade jag på radio för jag glömde ta med mig skivor (skiva). Radio är en ganska dålig lösning om du vill lyssna på musik, speciellt om den enda radiokanalen som går att ta emot är Mix Megapol. Innebörden av att bara lyssna på Mix Megapol blir nämligen väldigt mycket Lady Gaga och Darin. Till min stor förvåning var det dock en rolig grej på radion idag, på nyheterna kan tilläggas. Tydligen så har Air France bestämt att om du är så tjock/ fet/ överviktigt/ osmal att du måste ha två säten för att få plats så ska du inte längre få åka med. Ännu ett bevis för att det är totalt onödigt att vara tjock om man inte har ett eget flygplan.


Man förstår ju vad de menar. Hur ska "den" ens kunna ta sig in i planet?

Hämtade ut mitt nya pass idag också, kort och gott det kunde ju blivit bättre. Men vem bryr sig, det är ju inte roligt att titta tillbaka på ett gammalt pass där man inte ser konstig ut.

Idag kom CSN också vilket var nice. CSN är alltid bra i januari, tar du bidrag som jag får du cirka 4000:- (normalt 2600:-) tar du lån får du hela 12000:- (normalt 7500:- typ). Det hela är dock ganska skumt för att du får lite pengar innan jul och mycket efter. Samma sak på sommaren då får du sjukt lite pengar i sista utbetalningen. Men jag klagar inte nu i alla fall, blir nog att man köper nudlar med smak denna veckan och kanske köper en flaska Cristal, det gäller ju helt klart att prioritera rätt. Tur dock att man inte tar lån, orka känna sig rik på lånade pengar.

iTunes just nu:
Beatles - While My Guitar Gently Weeps

/Malenurse

Mössa

Jag har nu för tiden nästan alltid på mig en mössa. Den är sjukt bekväm, ser ut precis som jag vill och dessutom kan man fixa frisyren med den efter att man har duschat.

 

Mössa på vintern är sjukt bra. Den skyddar mot vädrets makter och ger dig samtidigt möjlighet att förändra ditt annars inte så varierande utseende. Bra grejer.

 

Min mössa är en vanlig mössa. En svart mössa, inget speciellt. När jag har på mig den rullar jag upp den ganska långt, den nuddar inte öronen och man ser nästan hela pannan. Den påminner om en sån mössa som sjömän har. Jag har inte rakat mig på flera veckor, och i kombination med min skepparkavaj blir resultatet nästan sagolikt. Om man dessutom drar på sig en tröja med hög krage under är man hemma. Bor man i Göteborg så kommer man från hamnen.

 

//danwar


Variation

Har märkt att Malenurse skriver väldigt mycket på sistone, faktiskt mer än alla vi andra tillsammans. Trevligt trevligt, men tänkte ändå ge vår trogna skara läsare lite variation.

 

Jag vill börja med att prata om det som är den gråa delen av de flesta sparvars vardag: utbildning. Trots att alla vi sparvar redan är awesome så krävs det lite kapital om man vill vara awesome Stinson-style och ha tillräckligt med suits o.s.v.. Eller ja, de flesta har nog kapital i sikte, medan t.ex. Malenurse söker "spänning" som sköterska och iaf 2/3 av Umeå-gänget nog har siktet inställt på typ... att punda. Det som är aktuellt i min utbildning just nu är iaf de mycket spännande kurserna Industriell verksamhetsutveckling samt Flervariabelanalys. Flervariabelanalys är, enligt många som läser mitt program, den värsta kursen. Detta kan dock bero på att de är korkade, eller iaf mindre begåvade vad gäller matematik. Jag tror att det flyter ganska smidigt om man lyssnar lite. Industriell verksamhetsutveckling verkar å andra sidan vara riktigt användbar! Kort kan man säga att den går ut på att lära sig om hur man på olika sätt kan förbättra produktionen inom industri. Idag på introduktionen kollade vi som exempel på klippet med tomteverkstaden från julaftonsprogrammet. På torsdag ska vi illustrera olika typer av produktion genom att bygga lego. Verkar som en bra kurs.

Jag vill också ge mig och T-Rex en eloge i förväg för att vi läser dubbelt denna läsperioden, vi ska nämligen läsa en kurs på 15 hp på Handels också. Jag ger oss elogen i förväg då jag har mina tvivel på att vi kommer att förtjäna en eloge när kursen väl är avslutad, men den dagen den sorgen.

 

Idag träffade jag och T-Rex Edvin för att äta lunch. Vi pratade, åt och hade väldans trevligt. Sen kom några och frågade om vi var färdiga så de kunde ta vårt bord. "Visst", sa vi och gick någon annanstans. Ett par timmar senare kom vi på att vi hade glömt att betala för vår mat. Whoops.

Vi är dock ärliga pojkar, så vi har faktiskt betalat för den i efterhand. Det var trots allt gott.

 

Jag vill också härmed bjuda in till den officiella inflyttningsfest jag ska husera. Denna kommer att infalla fredag den femte februari och vara riktigt najs. Om folk kommer då. Annars blir det bara jag och en flaska vin. Alltså AWESOME. Om ni vill komma och inte vet vart jag ska bo så vill jag att ni skriver en kommentar med kontaktinfo, namn, kön, snygghetsgrad (1-5, 1 för urk och 5 för SNYGG). Om infon är tillfredsställande kan ni för en kväll få tillgång till detta eminenta sparvnäste. Lycka till!

 

//danwar


SNÖ


Då jag är en kille som växt upp i Göteborg så saknas en del rutin vad gäller snö. Vinter i Göteborg består nämligen allt som oftast av regn och då gärna snett underifrån. Eller ja vi hade ju faktiskt mycket snö en gång, 17 november 1995, det var en bra dag jag slapp gå till skolan och tappade en nyckel i snön. Det är synd att vi inte har snö oftare i Göteborg, men men sådant är livet.
I vilket fall så finns det många bra saker med snö

-Man kan slira med bilen.
-Man kan åka skidor
-Man kan ha krig
-Man kan äta den, dock inte gul snö http://www.youtube.com/watch?v=p2NnGbRuIw0&feature=PlayList&p=F2B4D9B010E63F20&playnext=1&playnext_from=PL&index=11)
-Man kan bygga saker

Detta året har det faktiskt varit ganska bra med snö, tro det eller ej. Och av någon jävla anledning är jag i Skövde och här är det ännu mera snö! Vad jag har märkt nu när snön har legat i några veckor är att det finns olika sorters snö

-Vit snö (den mest naturliga sorten, kommer från himlen i denna färg)
-Grå snö (denna snö är en mix av grus och snö)
-Gul snö (hundurin/ människourin eller eventuellt en blandning)
-Orange snö (människor spyr ibland då blir snön orange)

Jag gillar snö.

/Malenurse

Så ska det gå till



/Malenurse

Laserdome baby

Det var för ungefär ett år sedan (jag städade undan lite papper igår och kom då över detta) jag Dekadent och Danwar drog en Barney Stinson och körde laserdome följt av utgång.
Resultatet kan skådas nedan. Jag var väl inte bäst direkt men ganska mycket bättre än det andra laget i alla fall.
Kan ju säga att vi var i det gröna laget.



/Malenurse

Sista jullovsveckan

Så. Jag är nu inne på sista jullovsveckan. Lite sorgligt, men känns ändå rätt skönt. Har inte gjort särskilt mycket vettiga saker på 3-4 veckor nu, och efter endast tio dagar i skolan ska jag få flytta in till stan också. Najs.

 

På fredag fyller T-Rex år. Och han fyller ju inte vad som helst, han fyller nämligen 21. Jag vet inte riktigt hur detta borde firas, men vad jag däremot vet är att det kommer att bli ganska tam uppslutning. Kan bli ett par sparvar som hänger på, men de enda som är spikade är egentligen jag och T-Rex själv. Och Edvin då, om han inte får jobb innan.

 

Jag, Edvin och T-Rex var ute igår. Vi var på Social, där det var rätt mysigt på takterassen med snö och sån dära fransk glögg, vad den nu heter. Det blev dock lite kallt, och det var inte mycket varmare inomhus. Vi ville gå någon annanstans, men ställen stängde och sådär. Slutade med att T-Rex åkte hem, jag och Edvin tog varsin sjuminutersöl på Queen.

 

Jag kollade också in min nya lägenhet igår. Den verkade rätt najs, funderar lite över möbleringen nu. Det enda som är jobbigt är sovalkoven. Superbra med sovalkov, men den är gjord så att det precis får plats en säng som är 90 cm bred. Och det funkar ju inte, jag vill ha 110 eller 120. Så då finns det två alternativ: antingen ställer man sängen någon annanstans, eller så gör man så här:

Det borde ju gå. Eftersom det är en dörr där kan man ju bara att kapa ett hörn på sängen, och så ligger man med huvudet åt andra hållet. Man kan ju inte behöva så mycket plats vid fötterna liksom. Dörren går dock lite längre ner än vad min skiss visar, vilket gör att man inte behöver kapa så mycket och faktiskt kommer förbi sängen.

 

Jaja, ska fundera på lite mer möbler nu. Puss

 

//danwar


Hönan eller Ägget?


På frågan om vad som kom först hönan eller ägg får man många olika svar om varför det är det ena eller det andra, “ingen höna inget ägg” och “utan ägg ingen kyckling som kan bli en höna”. Själv tycker jag att båda sidor har intressanta argument och en sådan diskussion kan vara mycket rolig att beskåda på avstånd (gärna 1,75 meter). Speciellt om det är två livliga människor som diskuterar.
Personligen tror jag dock att det var ägget som trillade ner först och detta styrker jag med evolutionsteorin dvs att ägget som hönan kom fram ur egentligen var en fett missberäkning av två fåglar som skulle få en avkomma som såg ut som deras egen men istället fick en höna/kyckling. Sedan när hönan var född så hade den superkrafter som gjorde att den ägde och att den arten fick leva vidare, eller något i den stilen. Frågan är ju nu vad hönan har för superkrafter som gjorde den bättre en den andra arten.

Andra saker som man också kan fundera över i samma kategori av frågor “vad kom först frågor” är Arbetet eller Referensen? Den frågan har man ställt sig många gånger på högskolan, vad kom egentligen först? På högskolan får man nämligen inte tycka något alls utan man måste ha en referens till allt. Roligt är ju dock att jag kan användas som referens när jag väl är färdig med min utbildning, men just nu får jag inte tycka något alls, skumt helt klart.

Man kan också ställa sig frågan vem kommer först? Kvinnan eller Mannen. Och ja det beror ju helt klart på alltså, är det finnig data-nörden Lars 24 år som är vitare än snö pga alla timmar i källaren framför datorn så kan vi nog säga att han åker dit ganska omgående,  förmodligen bara genom att titta på en fysisk kvinna. Eller om feta Lisa lyckas få till det med någon så kan det ju som Filip och Fredrik säger “det kan vara sista gången” så då måste hon ju bara sett till att landa snabbt innan killen inser sitt misstag eller ja om det är Lars hon lyckats få till det med. Eller jag egentligen bygger deras teori på att fula människor är bra i sängen för att “det kan vara sista gången” men jag tycker den passar in i min förklaring också.

MEN!
Det som jag verkligen funderar över är vad kom först i detta fallet? Och vad innehåller skiten?



Min teori är att det måste vara Göteborgs Rapé som ligger i dosan och så har locket hamnat på villovägar. Men det kan ju lika väl vara så att dosan hämnat fel och fyllts upp med Catch snus.
Fuck it jag vet inte och tyvärr lär jag inte få veta heller.

/Malenurse

10 dagar

snön ligger djup på gator och torg. staden är enligt utsago bebodd, men inget inom synhåll ger minsta tecken på att det skulle vara sant. här är man fast i tio långa dagar. det är dags att skärpa till sig. äta och sova ordentligt. fimpa för en stund och kanske gå till gymmet. lägga spriten åt sidan och bli en snäll pojke. eller?


ses om tio dagar och då jävlar! // dekadent 

Fail?

Fail eller bara för tjocka personer?

Min teori är att det finns många väldigt överviktiga i Sverige just nu.

/Malenurse

Camp Umeå Goes Tentamen

Madmans logg, 1830-01-12, 00:43.
Stormen börjar bedarra, men det är inte öfver än. På den fjortonde dagen i den första månaden på det tvåtusentionde året kommer alumner från slätterna i söder och från bergen i norr slagas i skräck! Det inväntas tentamen, man svettas om händer och beger sig sakta åstad denna ödets kammare: Östra Pafviljongens kvafva salar. Väl inne sätter sig alumnerne lydigt, och den indolente klarar sig nätt och jämt öfver dörrkarmen innan klockorna ringa till uppsamling och skrifvningens begynnande. Alla alumni sitter ansträngt och håller sin goda och väluppfostrade yta, de gör sina fäder stolta i ur och skur. Vad som pågår inuti dessa elevers hufvuden är svårt att fastställa; några öfverväga att kasta upp på landsmannen intill. Andra öfverväga att diffust svara på frågorna som ställes, med andra ord, att vanaktigt slösa dyrbart pergament. En sådan skam!
När väl klockarne ringa ut, syns det märkbart vilka som skola taga examen i ämnet, de skiner som om de aldrig känt solens varma strålar smeka deras gråtmilda anleten. Vissa tar äfven af sig hatten i gott mod och hälsar på tiggarpojkarna. De som inte klarat sin uppgift går ut bakvägen, dessa är syndens män som skamsna strosa hemåt. De gifves dock en andra chans, ja, dekanus är en filantrop. Utan hans nåd skola de vara likvärdiga tiggarpojkarna i gatan.
Hur som hafver vill jag uppmana er som inte vara till siöss i sina gutturala slaggprodukter, studera hårt och det skola belöna sig. Snart skola en ny dag gry, då skall undertecknad flitigt anteckna och studera som om inga bekymmer funnes i denna värld. Jag hoppas innerligt att ni åsidosätter era mänskliga behov och reflexioner, och endast hänger eder åt studierna.
Lev väl, och minnes detta: Repetitio Mater Studiorum Est.

Madman
Ljudande ur lutan i ögonblicket: Thåström - Karenina

Titta, jag rappar!

Jag har en kompis i Umeå. Han heter Bemo. Eller, han heter Björn men hans soloprojekt heter Bemo, det kan ni spana in på http://myspace.com/bemobernstaf . Han spelar underbart klockren akustisk musik med pricksäkra texter. Riktigt bra. Häromdagen bestämde vi oss för att rappa lite tillsammans. Björn har tidigare rappat och jag har väl försökt battla för länge sen. Hursomhelst så spelade vi in en låt. För tillfället heter den "I-landsproblem". Bilderna i videon är från vår nollning, där jag och Björn klädde ut oss vid ett par olika tillfällen



På youtube just nu:
Chicago
- Cell block tango

Ninja

Hjärnsläpp, Baileys, Jägermeister, Black Jack

Kvällen börjar bra jag går till busshållplatsen för att ta bussen :46 väl framme ser jag att de  inte alls går någon buss då utan först 30 min senare. Det sög så jag gick hem och spelade tv spel i 25 minuter och tog sedan bussen till mina partypolare för kvällen (inga sparvar), vi kan kalla dem Knopf, Skjof, Qwurl.
Våran förfest bestod av hemmablandade groggar och hjärnsläpp. Hjärnsläpp är ett spel för den som är dum nog att inte förstå det. Vinnaren och alla andra fick en baliysshot eller flera.
Efter några rundor av spelet och en som inte ville ta slut var klockan mycket nog för att vi skulle gå till stan, och eftersom att staden är Skövde finns det inte så mycket att hänga i grannen vad gäller utgång, det finns:

-Bra på sommaren -Husaren
-Okej i brist på annat - Bogrens
-Har jag aldrig varit på -Vatra

Tanken var Vatra men vi gick istället till bogrens. I entrén hade de tydligen studentrabatt 50% av ordinarie. Fett värt. Mer pengar till annat.
Det första jag gör när jackan är inhängd är att leta upp BJ-borden. Där växlar jag in fega 60:- för att pröva lyckan, dealern ger mig en 50 marker och en 10 marker, jag kollar på henne med en WTF-blick hon tittar tillbaka och pekar sedan på infotavlan där det mycket riktigt står 50/70:- i lägst respektiva högsta insatts. Det sög. Jag förlorade 50 pengar.
Sedan dansade jag i Neon drack jäger och somnade gott i min säng.

/Malenurse

hej hej

Hej, alla bloggläsare! Idag har jag varit hemma. Först sov jag till ett. Sen tittade jag på tv. Sen satt jag framför datorn. Sen pratade jag i telefon med min kusin. Han skröt om sitt lego. Jag skröt om mitt. Jag hade mest.
Sen tittade jag på tv. Sen skrev jag det här.

Ok... Kanske inte mitt bästa inlägg, men jag var verkligen tvungen skriva något för att få ner den där vedervärdiga vomeringen från vår väna blogg.

En sak till:
Jag betalade precis 4034 surt förvärvade silvermynt för böcker. Ser särskilt fram emot att få läsa AB 04. Allmänna bestämmelser för byggnads-, anläggnings- och installationsentreprenader skriven av Byggandents Kontrakskommitté.

Är om inte annat sexigt att skylta med den i bokhyllan.

Bonus:



Ninja som chillar lite i badrummet.


Hej då bloggen!

/Opooa


Nytt ord: "Spyramid"

SAOL, här har ni ett nytt ord. In med det i ordboken - Det är det nya, hippa. Väldigt 2010. Det är en SPYRAMID.


(Spyramid Uppstötningar på asfalt 2010 - Shredder)

Dekadent fyllde 20. Men det vet ni redan.

Ninja

trippelsparv på argalappen.se

http://www.argalappen.se/hisslappar/758/vi-ar-tillbaka-argare-an-nagonsin/

på argalappen.se har en arg lapp från camp umeås hiss hittat. visst är det vackert?
visst kan man kalla män för våp! att vara ett våp är en heltunderbar benämning på dumma pojkar som kissar i hissen.

På Myspace just nu:
Bemo
- Linan ut

ninja


Nillon ska ut på äventyr!



Glidslem - check!

(notera också de två lådorna med plasthandskar i nedre högra hörnet.)



//dekadent

När dekadent fyllde 20 [MED BILDER!]

Egentligen passar det nog inte sig att jag börjar den här berättelsen, eftersom jag och Shredder inte trillade in förrän ganska sent på kvällen, men vad jag hört från de visa så började kvällen i casa dekadent med pizza, pilsner och tv-spel - så som vilken legenderisk kväll som helst skall börja!

shredder och jag själv stack in till göteborg och bänkade oss på det billigaste stället vi kunde hitta inom en ganska sna radie kring järntorget. det blev pc där godisshottarna flög in i omgångar om sex stycken. jag och shredder satt där ensamma säkert en hel timme innan dekadent, danwar och lakimies trillade in. danwar redan glad i löpardojorna. det blev någon slags shottävling som jag tror dekadent vann (han använde två händer och kickade mig med en sekund, pfft) - danwar kom lätt sist. boork joinade och vi begav oss mot pingisklubben.

shredder blev utservad rätt mycket, men det struntade han i och slank in i spelet igen efter ett varv eller så. det var en arg kille som inte tyckte det var okej, så han skällde på shredder. killen i fråga kom senare fram och bad om ursäkt för sitt beteende. dekadent fuskade också lite, vilket tog honom till final en gång. målet var att komma till final eftersom det för det mesta var en snygg tjej som tog sig till final och hon kramade sin motståndare efter finalen. dekadent mötte tyvärr inte denna skönhet och fick klara sig utan kram. danwar, shredder och jag satt och övervakade rundpingisen samtidigt som jag ser hur danwar får en lustig min i ansiktet. den är lite pinsamt förlagd med skam och jag känner hur det blir blöt i rumpan. det är en öl som vält och den sakta rinnande floden av underjäst maltdryck letar sig snabbt in i mina tighta byxor. jag hävdar bestämt att det var danwar som välte ut ölen, så jag tar hans mössa - som egentligen var dekadents - och torkar upp eländet.


(ninja & danwar på pingisklubben)

pingisklubben har inget dansgolv. det tyckte jag såklart inte var okej så vi startade ett och jag ryckte tag i en flicka som enligt shredder var skitful. jag tror inte hon var det. shredder var å andra sidan skitfull. flickan i fråga och jag själv gick runt till folk som såg tråkiga ut och hävdade att det från och med nu var förbjudet att stå still, eftersom platsen de stod på numera var dansgolv. i had game. shredder tyckte att det var dags att sjappa så han skrek något i stil med "HON SER UT SOM SKRIK, TA HENNES NUMMER SÅ DRAR VI". det är tydligen den magiska frasen för att flickor skall ge ut sitt mobilnummer.

enligt danwars egen utsago blev han stoppade utanför pustervik där pingisklubben huserar av en flicka som basunerade ut att han var snyggast på stället och inte fick gå därifrån. shredder och jag valde att hänga lite med varsin metrolåda. stil och klass på hög nivå med andra ord. det blev käk istället, men pizzerian hade ingen pizzadeg kvar så vi sprang till burger king som hade stängt. the horror! det blev en kebabrulle istället.


(ninja & shredder med varsin metrolåda)

vårt brödraskap ändrade riktning mot andra långgatans lite finare område, det vill säga strippklubben wandas. det tog ett tag innan vi kom in eftersom det första som händer när vi kommer dit är att det kommer ut en riktigt stor, berusad kvinna som spyr lite. vi tyckte inte det var så charmigt och fredrik valde att hosta upp en spyramid - det var den vackraste spyan jag sett på länge - den var till konsistensen otroligt lik västkustsallad och så lite ut som det också. den fastnade såklart på bild, som kommer läggas upp inom kort.

väl inne på den eminenta faciliteten fick vi en rundtur. jag tog shredder på en extended rundtur och visade övervåningen, sen gick jag ner igen. vi tittade lite på flickor med blottade bröst, vilket alltid är trevligt men saknade shredder i vårt sällskap. efter en dryg timme kom han tillbaka efter att ha sovit en stund på golvet på den tomma övervåningen. på svenska strippklubbar får man tydligen inte servera "riktig" alkohol så allt som kunde inmundigas var mariestads (3.5%) och kopparbergs päroncider (2.25%) så vi valde att titta noggrant på en naken flicka för att sedan bege oss mot casa dekadent.

...och det var så det gick till när dekadent fyllde 20

Ninja

När jag var liten

När jag var liten älskade jag fickor. Fickor var hur bra som helst, man kunde ha precis vad som helst i fickor. Och hade man någonting i fickan så kunde man ha med sig det, utan att ha det i handen hela tiden. Gud, vilken praktisk uppfinning.

Ofta hade jag leksaker där. Det roliga är att dessa "leksaker" oftast bara var skräp som jag hade hittat eller något liknande, men i ett barns ögon kan vad som helst bli en leksak.

 

Jag kommer speciellt ihåg en grön quiltad jacka jag hade när jag var runt 5 år. Det var en asbra jacka; den höll för det mesta, var kamoflagefärgad och det bästa av allt: den hade jättestora fickor. De var dessutom ganska högt placerade, så även om man la i stora grejer (jag la dock i mest smågrejer, typ grus och ekollon) så hade man bra rörlighet och stördes inte så mycket av det. Om det inte var för en gul kant hade jag faktiskt kunnat ha en likadan, men lite större, jacka än idag.

Det bästa som jag kommer ihåg som jag hade i fickan på den här jackan någon gång var en alldeles egen uppfinning. Jag hade hittat en ganska stor knapp (mycket möjligt att det faktiskt var en reservknapp till jackan) som jag hade trätt en ganska lång tråd igenom. Med denna enkla, men o så geniala, uppfinning blev jag ännu lättare än vanligt bäst i vilken situation som helst. I ena stunden kunde det vara en piska, som jag använde likt Indiana Jones för att svinga mig fram med. I nästa stund kunde det vara en lasso som jag använde för att betvinga mina onda fiender med, och så här fortsatte det i stort sett in i oändligheten. Det störde mig inte överhuvudtaget att alla dessa situationer och äventyr endast existerade i min fantasi, och endast för mig. Jag behövde inte dela dem med någon för att de skulle vara perfekta, detta hade ju två fördelar: jag kunde underhålla mig själv dagar i sträck, och det fanns heller ingen som kunde tala om för mig att mina fantasier inte dög.

 

Idag är mina fickor betydligt tråkigare. De är numera endast behållare för saker som bygger upp och förstärker min vardag. Och jag blir inte direkt gladare när jag sen betänker att min vardag ändå är mer varierande och färgfylld än många andra stackares. Tänk på deras fickor och vad de innehåller. Jag tror knappast att de ser sina fickor som en oändlig möjlighet eller en medhjälpare till att skapa drömmar.

Mina fickor är idag ett nödvändigt ont. De är något som jag helst skulle slippa. Jag skulle aldrig ha med mig nycklar, om jag inte var tvungen att ha med dem för att kunna låsa upp ställen som ändå inte är särskilt spännande. Småmynt blir man bara irriterad av. Dessa var också något som förr i tiden betydde möjligheter och öppnade dörrar, idag klirrar de bara otrevligt och påminner om begränsningar.

Dessutom är mina fickor för små, det är obekvämt att försöka fiska upp mina nycklar med frusna händer.

 

Vissa saker var helt enkelt bättre förr.

 

//danwar


världen äckligaste vin?

igår drack jag världens äckligaste vin. idag misstog jag världens äckligaste vin för cola när jag i panik letade efter ngt att fukta strupen med efter att ha vaknat som bernard black. äänyväjs så ser det ut såhär -----------------------



----------->







//dekadent


Gött är det

Förra veckan lyckades jag sticka mig själv i låret med min katana,
nyårsnatten avslutade jag med ett dyk ner i det frusna gruset.
Enjoy.



Signerat Kuma
I spotify: Red Drop av The Standard

Nyår, typ så långt ifrån danwar-style som man kommer

Jag menar inte att nyår inte är min grej, men det är faktiskt precis vad det inte är. Folk som känner mig tycker att nyår borde passa mig; jag gillar fester, jag är snygg som fan i fluga och jag är allmänt bra. Däremot vet dessa människor också att jag har en förmåga att få nyår att skita sig ordentligt.

De senaste åren har jag alltid lyckats. Eller inte lyckats, beroende på hur man ser det. Hur som helst har det i bästa fall slutat med att jag mår okej, inte saknar allt för mycket pengar och klarat mig undan med ett par skrapsår och ett skakat ego. Då detta endast är i bästa fall brukar jag alltså må rent ut sagt skit, sakna både stolthet och pengar och ha ont på flertalet ställen. Detta året var dock inte danwar-style.

 

Jag åt middag. Jag åkte in till stan. Jag var lugn. Jag åkte tillbaka till middagsstället. Jag åt ost. Jag gick och la mig.

 

Låter kanske tråkigt, men det var helt okej. Jag hade det riktigt trevligt, och det var ju knappast som att kvällen förflöt utan skratt. Jag vill dock inflika att jag inte alls ville tillbaka till middagsstället så tidigt, jag ville istället dra på en fest i närheten, där det enligt ryktet skulle finnas en del tjejer.

I vilket fall är jag sjukt nöjd över att jag mår bra idag. Det är en riktig prestation från min sida.

Det gör ju inte heller saken värre att jag, som vanligt, såg sjukt bra ut i fluga. Grattis, ni som såg mig.

 

Nu är jag precis hemkommen från årets första fylla, borträknat småtimmarna föregående natt, och ska kolla HIMYM. Livet är rätt bra ändå.

 

//danwar


2010

champaanchen flödar folk pussas i grupp med diskuterbar framgång då de inte är från bangladesh

shit strips önskar vi på ts



//dekadent

RSS 2.0