Rädda Kapten!




Sparvar lever ofta ett mycket händelserikt liv, vi festar, vi dricker öl, vi spelar tvspel, vi knackar bög, vi vaskar. Men för att göra allt detta krävs det pengar. Pengar som våran kapten tydligen ska ha brist på just nu (han är nämligen och steker i Alperna). Så nu ber jag dig att skänka en liten krona eller två så att även kapten har råd med ett helrör nästa månad.

Tack på förhand!

död är man inte förrän vid hundrafemtio promille

eller två sjuttiofemmor.


den senaste tiden har jag riktat in mig på att lösa de stora samhällsproblemen. för en månad sedan tog jag död på organiserad brottslighet och diskriminering, och i förra veckan höjde jag medellivslängden och ökade inkomsterna för fyrverkeriproducenter. pretty heavy stuff om man säger så.. det var liksom bara en tidsfråga innan omvärlden uppmärksammade mina förmågor och kom till mig för att få lösningar på de problem som fanns kvar.

först i kön för att få hjälp stod iq, en organisation som jobbar med alkoholfrågor av olika slag. just i det här fallet ville de ha hjälp med underårigas alkoholkonsumtion och de ansåg att jag var rätt man för jobbet.

vi har sedan tidigare en kille här på trippelsarv som jobbat aktivt med den här typen av problem. danwar ställer alltid upp med en varm säng och en hjälpande hand så fort ngn fått i sig lite för mkt. det är visserligen beundransvärt, men jag tror inte att man kommer åt själva kärnan av problemet genom att ligga med en överförfriskad 16åring i taget. jag tror istället på förebyggande åtgärder och en större föräldramedvetenhet. 

iq påpekade att de redan riktat in sig på föräldrarna och försökt få dem att bli en del av lösningen, men att det hade varit lönlöst. inte konstigt tänkte jag. självklart funkar det inte att hytta med fingret och säga att det är dumt att köpa ut och dumt att låta ungarna ha föräldrafria fester hemma. såna åtgärder är lätt för barnen att kringgå, och problemet kommer att kvarstå. jag gav mig därför ut på jakt efter lite skit som verkligen funkar, och har efter noggrann efterforskan kommit fram med lite statistik. 

undersökningar visar t.ex. att barn utan händer har ca 100% svårare att dricka alkohol än vad ett barn med två händer har, och ca 300% svårare än ett barn med 3 händer. det krävs inget mattegeni för att se att antalet händer står i direkt proportion till alkholandet. att göra ditt barn handlöst är med andra ord en fullgod lösning p problemet. om man inte vill göra det omöjligt utan bara försvåra det för ungen räcker det med att kapa tummarna. försök öppna en ölburk utan tummar och tacka mig sen.

är du ryggradslös socialdemokrat har du kanske inte vad som krävs för att börja modifiera dina barns händer, men som tur är har jag hittat fler lösningar.

statistiken säger att inget barn som tvingats gå med flytväst på konstant tills han uppnått vuxen ålder någonsin har dött i en alkoholrelaterad olycka. att tvinga sitt barn att ha flytväst i 18 år kanske också verkar hårt, men vad många inte vet är att det i dagsläget finns många fina alternativ till den gamla orange flytvästen, så det behöver inte alls vara pinsamt. man kan t.ex. klä sitt barn i en snygg trendig blå flytväst från ngt tufft märke som hellyhansen eller baltic.

andra ganska tvärsäkra metoder är att tidigt inducera ungen i ett annat starkare beroende. kan tänka mig att heroinister sällan har problem med alkohol. eller så kan du betinga ungen genom att i unga år ge honom alkhol och sedan elchocka honom varje gång han tar en klunk. efter ett tag kommer ungen att associera alkoholen med elchocken och obehaget och därefter avstå självmant.

om man inte tror på mig så finns det andra föredömen vars metoder är omvittnat resultatrika, se fritzl t.ex..  man kan säga vad man vill om honom, men hans ungar höll sig i vart fall nyktra.  


det var allt från mig för den här gången. ni kan ju hålla utkik i tidningar och tv framöver så kanske ni får se frukterna av mitt arbete i reklamkampanjen "solid parenting"

här kommer en förhandstitt på hur det kan se ut:



// dekadent


dekadent och mr.pink gör världen till en bättre plats.. igen!

ni läste rätt! samvetsprofilen dekadent är återigen i farten med att förbättra det samhälle vi alla lever i, och den här gången med hjälp av sin trogne vapendragare; mr.pink.
det är bara naturlich att mr.pink är med och hjälper världen, då killen har en medborgaransvarslevel på typ 75. sjua femma. otroligt!

i likhet med alla större positiva samhällsomvälvande ideer började den här med ett samtal om ivanhoe.
ivanhoe är, föga förvånande, den bästa filmen som ngnsin gjorts. ivanhoe är in fact så bra att makthavarna för länge sedan valde att lägga en av de större internationella helgdagarna precis före, bara för att försäkra sig om att så stor del av befolkningen som möjligt skulle befinna sig i ett tillstånd då tv är en självklarhet lagom till att filmen drar igång. 

efter att ha gjort den insikten förstår man snabbt att det är ngt riktigt mäktigt vi har att göra med här. ivanhoe har uppenbarligen makt utaöver det vanliga, makt som de flesta inte känner till, makt över den yttersta tidsangivelsen; året. 

i händerna på fel person kan makten användas till fruktansvärda saker, men i händerna på t.ex. dekadent the messiah kan den göra under.

ponera t.ex. att vi skulle skapa en uppföljare till ivanhoe som vi sänder mitt i sommaren, alternativt att vi bara sänder orginalet en gång till, inser ni vad det skulle innebära? 
det skulle ju för fanken innebära att ytterligare en nyårsafton skulle instiftas! ett år skulle helt plötsligt gå dubbelt så fort att avverka. 

tänk er de positiva effekter detta skulle ha på samtliga samhällsområden. en person med bara ett halvår kvar att leva skulle helt plötsligt få ett år, dvs en ökning med 100% för fan! barndödligheten skulle sjunka ngt otroligt. t.ex. så skulle svårt sjuka barn helt plötsligt få dubbelt så stor chans att fylla 18 och därigenom få uppleva sticky fingers en torsdag, eller varför inte bara få fylla 12 och uppleva danwar :)
medellivslängden skulle dubblas för barn som föds idag jämfört med de gamlingar som hinner segna ner innan ivanhoe2 blir verklighet. att bli 110 skulle kunna bli standard istället för en ovanlighet, och inte tack vare medicinska framsteg, utan tack vare dekadent och mr pink och ivanhoe.
helt. otroligt. 

dubbelt så många födelsedagar skulle dessutom stimulera marknaden på ett fördelaktigt sätt, för att inte tala om raketindustrins uppsving av 100% mer nyår per år. gaaaalet.

självklart skulle det nya årsräknandet även innebära en del problem i början, men jag är övertygad om att man kan lösa sånt över tiden. det viktiga är att ngn tar första steget mot en bättre värld, och kommer på iden.

det har vi nu gjort, så varsågod världen :)




//dekadent


it must have been love

but it's over noooow

om ngn undrar så går roxettes gamla dänga på repeat i mitt huvud. av ngn anledning skriver jag bara när jag mår riktigt dåligt, oftast pga alkohol. och idag, vilket kanske är föga förvånande, mår jag riktigt kasst. jag har spenderat senaste timmen i telefon med diverse vänliga troll på olika spärrservicetelefonslussar för kreditkort. jag tror att jag tappade plånboken på bussen igår, eller på festen, eller på middagen, jag är inte helt säker.. allt jag vet är att det i vilket fall va värt det. det är såhär nyar skall firas.

nu är planen att planka tunnelbana hela vägen till mr.pinks flickvän, för att där övertala ngn att köpa en pizza och lite läsk så att jag kan se på ivanhoe.


nu kom boork och klagar, han mår jättebra :)

pusspuss för nu.

//dekadent

RSS 2.0