Nyår

Såhär, sista dagen på året i ära, tänkte poet-Ninja droppa lite visdomsord från hjärtat.


nu super vi bort alla minnen från 2008
tio, elva, midnatt - nu är allt borta
när grevinnan och betjänten
lämnat plats åt nyårsklockan

nu spränger vi upp porten till 2009
leker med raketer och vaknar som mumie
klistrad framför ivanhoe;
nyårshelgens status quo

the same procedure as last year, miss sophie?
the same procedure as every year, james!

det kallas tradition


Gott nytt år,
Ninja

Harry Potter

Den stackars saten som aldrig sprungit runt i mormors glasögon iklädd morgonrock med en trumpinne i högsta hugg och ett tuschpenneärr i pannan har aldrig levt på riktigt. Tag vara på barndomen.

Ninja

gafflar

precis som många andra firade jag jul för några dagar sedan. klapparna stod i drivopr under granen och matbordet var överfullt av alla de rätter som hör julen till.

så långt var allt bra.

vid närmare inspektion upptäckte jag dock att matbordet också var överfullt av något som inte hör julen till (i alla fall inte i lika stor utsträckning), nämligen gafflar. såvitt jag kunde se fanns det en litet djävulsvapen att gå till varje rätt, och det var många rätter...

just då sade jag inget utan började istället att jobba mej igenom arsenalen av gafflar så gott jag kunde. alla som någon gång varit små vet att om man skall gräva ett hål i sandlådan och har flera spadar så använder man dom inte en åt gången, man tar en i varje hand och gräver som en jävel.
denna taktik uppskattas tydligen inte runt julbordet.. av nåfon anledning är det inte fint att ha en gaffel i varje hand..
personen som kom på gaffel-etikett skulle blivit utskrattad av den efterblivne av ungarna i sandlådan skulle skrattat åt


Näsfail



Så går det när man lägger näsan i blöt.

Ninja

Party!



En så kallad "idiot"

Ninja

Frukoskuld



Jag äter inte frukost.

Ninja

Flygfail



Ja, henne vill jag flyga över atlanten med. Not. Fail.

Ninja

The Poop


Han vill bara ha dem själv!

Ninja

Glad påsk.

Så här, dagen i ära tänkte jag skriva ett kort litet inlägg.
Det handlar om Jesus. Ni kanske inte vet det, men sedan 300-talets Rom är Julafton J-boys födelsedag. Jesus finns överallt; i kyrkan, i våra kroppar - vissa har till och med sett honom i brödskivor. Han är en lurig jäkel, den där Jesus. Vem var Jesus då? Jo, Jesus var en långhårig kille som sket fullständigt i makthavarnas hyckleri och startade ett gäng - en liten guerillagrupp. Han var orädd, karismatisk och radikal - sin tids Ian MacKaye. Jesus var HxC och brydde sig väldigt mycket om folk. Han brydde sig så mycket att han inte tvekade att konka upp ett skittungt kors längs Golgotha  och sen låta sig bli fastspikad på det, men innan det söp han till med sitt gäng, och bjöd på tilltugg. Enligt legenden blev Jesus spjutad i sidan av en romersk soldat, för att döda J-boy (som om inte hela korsfästelsen skulle vara nog) - det sjutet gör att man blir ond och om man torskar det dör man, Hitler skall ha haft det ett slag under 1930- och -40-talet. Spikarna som bonkades genom stackars Jesus lemmar blev Fantomens ringar. Så skänk en tanke till Jesus idag. Han hade det fan inte lätt. Peace och Glad påsk!

Ninja

10000 spänn


Yo Jesus är kungen
Han är Guds enda unge
Följa honom man borde
För han är den smorde
Heja Jesus friskt humör
Snoppen hänger utanför

Seron hade inte kunnat göra det bättre. Hit med stålarna.

Ninja

Påvfågel



Påven har en fånigt stor fånig mössa, men det finns inte ens en gnutta hjärna under.

Ninja

God jul



GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Ninja

Epic fail.



Opooa

Fail.



Fail.

Ninja

Personlig inti.. intregi... integritet!

Vi har alla hört talas om honom. Han lurar ständigt i skuggorna och hans vrickade förstånd är inställt på att följa och registrera människors mest basala rutiner.

Ser han en lucka - minsta snedsteg - dyker han upp och sätter sina letala klor i fullkomligt oförargliga individer. Än värre är att detta rovdjur vidgar sina jaktmarker dag för dag, och att ingen kommer gå säker om vi inte vi inte tillsammans står upp honom.

Jag talar om storebror.


Det är åtminstone bilden vi ser framställas av många medier. Det ligger då nära till hands att tro att vi när som helst kan ryckas in i ett läbbigt kontrollsamhälle är lömska agenter sitter i kontrollrum och följer våra minsta rörelser. Finns det risk för det?


I samband med morden i Linköping för ett par år sedan förespråkade bland annat före detta rikspolischefen Björn Eriksson och straffrättsprofessorn Madeleine Leijonhufvud ett DNA-register där samtliga svenska medborgare skulle ingå. Förslaget väckte debatt och fick kritik från många håll.


I en debattartikel som publicerades i Aftonbladet berör skribenten Pär Ström frågan och skriver att våra kroppsvätskor är något i högsta grad privat och att det sålunda absolut inte borde få lagras om det inte tillhör någon redan dömd förbrytare.

Han menar även att metoden skulle utgöra en stor fara för alla människor eftersom en oskyldig persons DNA kan planteras på brottsplatsen av illgärningsmannen.

Vad Pär Ström inte tar i beaktande är att DNA inte duger som enda bevis i en rättegång. Pelle verkar istället tro att polisen aningslöst skulle haffa personen som matchar snorpappret som skurken placerat.

Vad är det förresten som är så personligt med dessa kroppsvätskor?

Jag skulle utan bekymmer kunna avvara lite snålvatten om jag visste att det skulle kunna utesluta mig från framtida brottsmisstankar.


Efter en stunds sökningar upptäcker jag att ovan nämnde skribent har en egen hemsida med ett synnerligen klämkäckt namn, www.stoppa-storebror.se, och att han är integritetsombudsman för en tankesmedja, civilingenjör och författare till inte mindre än sex böcker.
Per Ström har även besvarat så många som 14 "försök att platta till en integritetsförespråkare" och genast hittar jag den första frågan jag skulle ställa, nämligen "Vad har du att dölja?".

Svaret är långt, välskrivet och låter oerhört bildat. För att återge delar av det så skriver han att det kan finnas tusen skäl och att man inte har någon skyldighet att motivera sig. Att bara obehagskänslan räcker.

Men då frågar jag mig om obehagskänslan som Birgitta, 63, hemma i Falun erfar när hon tänker på att hennes saliv kan finnas i en liten burk någonstans, verkligen kan jämföras med de obehagskänslor som ett våldtäktsoffer tvingas genomida för att gärningsmannen inte kan spåras trots att solklara DNA-spår finns.

Pär skriver avslutningsvis att frågan är ojust och att den kan liknas med att fråga "Varför låser du om dig på toaletten?".

Det kan jag enkelt svara på; att ertappas med byxorna nere på toaletten är en pinsam situation som du garanterat måste hantera öga mot öga med en person som just sett din lilla snopp. Därtill finns det inga fördelar med att låta dörren stå öppen, vilket givetvis inte är fallet med den aktuella formen av register.


Vad kan vi då dra för slutsats av ovanstående?

Är verkligen den personliga integriteten så nödvändig som den ibland tycks framställas?

Har det verkligen någon betydelse för gemene man att meddelanden och samtal till och från andra länder lagras i en enorm databas?

Gör det något att det finns överbevakningskameror på bussar eller att din IP-historik kan spåras?


Jag är av övertygad att ingen information av den här typen kommer att användas utan att det först finns en skälig misstanke om brott, men än sen om den gör nu gör det?

De lömska agenterna i sina kontrollrum skiter fullständigt om du skickar äckliga kärleksmail till din fula flickvän i Danmark. De bryr sig inte det minsta om att du tittar på bögporr i smyg eller om att du busringer från skyddat nummer. Ge fanken i att oroa er om ni inte har något vettigt att dölja. Övervakning är inte av ondo.


Såvida inte fildelare riskerar att åka fast, såklart.

Opooa

Gothteatern



Så jävla goth.

Ninja

Adolf Hitler



Jag tror den här familjens sköldmotto lyder något i stil med "Jag är inte rasist men..."

Ninja

Bush utsatt för mordförsök

En riktig Aftonbladettitel för det här inlägget.
http://gptv.gp.se/player/play/72428
Se och njut!



Ninja

Prälle



Hur cool är inte han då? Fuck you till alla homofoba idioter i kyrkan.
Ninja

Lucia

I helgen var det Lucia, något kvällstidningarna inte förbisett och således varnat föräldrar för att deras tonåringar skall supa sig redlösa, röka och kanske förlora oskulden. Jag fick inte ligga med en enda dyngpackad fjortis på hela helgen, vilket jag anser vara lite av falsk marknadsföring för den såkallade "fyllehögtiden". Skandal från Aftonbladets sida.

Ninja

Dödligt stånd.

Aftonbladet skrämmer livet ur alla pojkar som precis entrat puberteten. Var lugn, pojkar.

Chockerande



Chockerande resultat.
Ninja

Självironi 2



Ninja

Självironi



Ninja

kvinnorna och det där! - del 3

Avdelning PENGAR.

I allmänhet får män mer betalt än kvinnor. De flesta människor finner detta orättvist, men låt oss granska det hela lite mer ingående. De flesta människor föredrar förmodligen också att spendera pengar istället för att tjäna ihop dem, och vilka är det som shoppar mest?

om du tror att män shoppar mest är du:

a) från Schweiz
b) efterbliven (snarlik "a")

Att kvinnor shoppar mest kan man enkelt konstatera genom att gå till vilket varuhus som helst och titta på vad de säljer. Om man är man finns det förmodligen två eller tre saker som man vill ha - en sladdlös borrmaskin, ett sexpack och den minderåriga flickan i kassan. Trots att det bara är ett fåtal saker som män köper så säljer varuhusen en massa andra saker. dom skulle inte sälja om ingen köpte, alltså är det ngn som köper allt som inte är borrmaskiner eller öl. 
Vilka kan det vara?
Barn har inga pengar och husdjur får inte följa med in i affären, alltså kan man med hjälp av uteslutningsmetoden dra slutsatsen att kvinnorna spenderar mest pengar. 

Om du kom från en annan planet och bara var medveten om två saker: 1) Män tjänar mest pengar, 2) Kvinnor spenderar mest pengar, vem skulle du då anta har ett fest grepp om den andres vad-de-nu-heter, och snurrar runt personen som vad-de-nu-heter sitter fast vid medan hon vrålar: "LYD MIN MINSTA VINK ANNARS KAN DU SÄGA AJÖSS TILL DINA VAD-DE-NU-HETER!"?

det var en retorisk fråga.

dekadent
 
 


Youtube-shit för den goda smakens skull.

Trippelsparvs egna Ninja listar fem videoklipp från YouTube som får en att vara riktigt nöjd med sig själv.

5. http://www.youtube.com/watch?v=L30V5vnYHzk
Gretchen Wilson, en brud med krut i! Dessvärre tillåter in Country-bruden no.1 embedding på sina videos så ni får gott klicka.

4. http://www.youtube.com/watch?v=UuBm0dvIzcc  
H-Piddy !
 

3. http://www.youtube.com/watch?v=T7dnWB1BiRA
 Det är såhär det skall gå till. Hardcore.
 

2. http://www.youtube.com/watch?v=yJJKtvMADE0
Det finns fan inga ord, förutom; CHEER UP EMOKID.


1. http://www.youtube.com/watch?v=fqCNyoT2dLA
 Bullet for my valentine har aldrig låtit bättre.

Ninja

En empirisk undersökning av världen utanför.

Utanför min dörr det vill säga. Jag var idag på ett slags jippo där folk lägger skräp på bord och tar betalt för det. Alla möjliga skumma figurer är på denna "loppis". Jag såg oändligt många knasäckel där, och jag tänkte gå igenom dessa.

Rullstolstanten: Hon hojtar och gormar på barn som stått på samma ställe i mer än en sekund (notera: barn är alla under 80). Hon har en assistent som hon hatar, och hon sliter i kläder som folk redan håller eller har betalat för.

Fake-bratsen: Killarna som rör sig i flock kring den smutsiga marknaden "loppis". De liknar rullstolstanterna, bara det att de inte har någon rullstol eller kallar folk för barn. Kläderna som de letar efter är använda märkeskläder som man kan fynda för en tia. Hemskt.

Prutkvinnorna: De har oftast slöja på sig och har femhundra barn med sig i koppel. Pekar på en tv som någon vill sälja för hundra spänn (bra pris faktiskt, den var bra) och de viskar lite försynt: "Jak har en tiah". Dessa prutkvinnor kommer aldrig därifrån med mer än lite krimskrams som vi vanliga dödliga hade föraktat och slängt.

Ghettogubbar: Det är gubbarna som alltid är på "loppis" med sina respektive. De står halva tiden utanför och röker och pratar allt annat än svenska. När de väl är inne så skrattar de högt över barn och tanter som ramlar, eller står böjda över bord och kritiskt granskar något som hade kunnat komma ifrån hemlandet. De gillar det. Jag skall bli ghettogubbe. Lätt.

Denna undersökning gav mig åtta böcker för åtta spänn och lite kalla kårar då det är damer som frågar mig om jag vill sälja min skit som jag precis köpt. Jag måste gå dit fler gånger, man går in i ett annat land, man blir lite smutsig. Man börjar lukta gammalt vindsutrymme och börjar omedvetet pruta. Om cirka 60 år är jag en ghettogubbe som står och skrattar åt framtidens dekadens.
Men tills dess kvarstår jag som obekväm svensk, som innerst inne önskar att man kunde ta steget att skrika lite åt någon.

Over and out.

Madman - Den galne

Indiepop

Startnummer 2 i följetången om subkulterna har blivit tilldelat Indiepopparna.

Indiepoppare:

Indiepopparna ser likadana ut, både pojkar och flickor - vilket kan ses som ett stort FAIL då deras mål är att vara så självstädnigt egna som möjligt (eng. Independet). Eftersom indiepopparna försöker vara så unika som möjligt men samtidigt ser likadana ut kan de uppfattas som "svåra" när man konfronterar dem om faktumet.


Randigt och prickigt är Indiepopparnas favoritmönster, vilket man ser på de randiga tröjorna, prickiga kjolarna eller accessoarerna de bär. Indiepopparnas store stilikon är Göteborgsmusikern Henrik Berggren som grundade och sjöng i bandet Broder Daniel som är vad Mohammed är för Muslimer. I stilen ingår nästan bara svarta kläder, dåligt påkletad kajal och mascara och körsbäret i fruktsalladen; Den obligatoriska påklistrade plast- eller ditmålade kajalstjärnan.

Den s.k. Pandafrillan är ingen ovanlig syn hos indiepoppare. Pandafrillan skapas genom att klippa fönsterlugg och sedan tupera resten av håret och blanda med hårspray. Mycket hårspray. Pandafrillan fungerar som kudde för indiepopparna när de besöker Emmabodafestivalen och inte orkar bära annat än sitt eget tält med sina späda armar, vilket är väldigt finurligt.


Café Java på Vasaplatsen i Göteborg är Indiepopparnas Mecka, men förlorade sina glansdagar när rökförbudet trädde i kraft på caféer och restauranger och det gjordes nyligen en undersökning som visade på att indiepoppare är är olyckliga latmaskar med dålig självkänsla och brist på motivation, samtidigt som de ser sig själva som väldigt kreativa personer.
(http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=824615)

Ninja


Kvinnorna regerar! - del 2

Jupp, är dags för bevis nr 2 för att kvinnor styr över "gott uppförande" och därmed hela världen.

Armbågarna på bordet.
ingen som utövar "god sed" har sina armbågar på middagsbordet, det anses vara orätt. Som ni själva säkert förstår är detta inget manligt påhitt. Bordet råkar nämligen vara det perfekta stället att ha sina armbågar på!
Det finns egentligen ingen mening med att ställa ett bord i armbågshöjd framför en man om det bara är till för att frsta honom. En tallrik kan man ha i knät, men inte fan kan man vila armbågarna där. Det måste finnas ett skäl till att borden uppfanns. När jag tittar på bordet hemma är det fullt med vaser och blomsterarrangemang och underliga saker, men inga armbågar. Vems idé tror nu det var? Enligt mej hör blommor hemma på marken och armbågar på bord.

Men är det någon som frågar mej?
Nä!
Varför?
För att jag är man och bord är helt klart ngt som kvinnor styr över.

/ dekadent


Liftarens guide till subkulturer

NINJASKILLS PRESENTERAR - LIFTARENS GUIDE TILL SUBKULTURERNA

De finns överallt.
"Misfitsen". De som inte riktigt passar in. Under några avsnitt kommer vi behandla dessa subkulturer, rikta strålkastaren och ta oss under skinnet på dem. Först ut är Punkaren.

Punkaren:
Den typiska punkaren är alltid alkoholpåverkad. Skulle du av händelse se en nykter punkare har denne antagligen precis släppts från fyllecellen i polishuset på Skånegatan. Punkaren dricker enbart den billigaste av folköl - dels för att den vägrar stödja det statliga Systembolaget och dels för att den inte har råd med annat då den är arbetslös. Punkaren låter sig kännas igen på sitt smått efterblivna beteende där skrik om klasskamp, svordomar och könsord inte är alls ovanligt; Detta låter sig förklaras av det konstanta alkoholintaget.

Punkaren lever efter ett DIY(Do It Yourself)-ideal, vilket helt enkelt betyder att skall något hända måste man göra det själv, punkaren syr därför sina egna kläder med blandade resultat: Ibland ser det konstigt ut, ibland ser det helt förfärligt ut med hiskeliga färgkombinationer och stilkrockar såsom tighta skotskrandiga byxor, chockrosa t-shirt med texten "EBBA GRÖN" i grönt och en skinnjacka med nitar och påsydda tygmärken med bandmotiv.


Musiken som strömmar ur punkarens högtalare kallas, av utövarna själva för punkrock, men av gemene man för "oväsen". Oväsendet är mycket enkelt uppbyggt av tre-ackordskomp, misshandel av trummor och en tondöv sång som för det mesta handlar om att hata något, vad som skall hatas är inte så viktigt, bara det basuneras ut högt. Det fenomen som punkarna gjort omvärlden intresserade av är den färgglada frisyren Mohawk där hela huvudet rakas förutom en rand från panna till nacke. Det kvarvarande håret färgas i rött, grönt eller någon annan osmaklig färg och bombarderas sedan med en blandning av frisyrgelé, hårspray och äggvita för att få håret att stå rakt upp.

Punkaren är svuren fiende till hela världen, men har bestämt sig för att framför allt hata Raggare, Synthmusik och "Systemet".

Högaktningsfullt,
Ninja - poet.


Kvinnorna dominerar! - del 1

För att styrka ovanstående påstående har jag funderat över vad som egentligen får oss att handla som vi gör och komprimerat det till två olika huvudskäl. Den som kontrollerar dessa skäl kontrollerar således hur vi beter oss och har därför den egentliga makten. Dessa två skäl är följande:

  • Gott uppförande
  • Religion

I vissa fall går gott uppförande in under religion, men många har ju för länge sedan avsagt sig sin tro och därför finns Gott uppförande med som en egen kategori. Jag ska börja med att gå igenom religionen eftersom det går så fort.




Religion
För tusentals år sedan kom kvinnorna på religion, det gick till ungefär såhär:


man:  - älskling jag är tillbaks om en timme. jag ska bara gå ut och hysa begär efter min nästes hustru.

kvinna:  - det får du inte.

man:  - varför inte?

kvinna (tänker efter):  - Ehm.. för att gud sa det. han är en riktigt allsmäktig snubbe och han skickar dej till helvetet om du gör så.

man:  - oh shit, tack för varningen. men om jag slår ihjäl mannen först då?

kvinna:  - jag har dåliga nyheter i det fallet också.

Så gick det alltså till när kvinnan skapade religionen.

Gott uppförande
Gott uppförande tar lite längre tid så jag har delat upp det i ett gäng olika underkategorier som jag kommer att lägga upp i mån av tid, hur som helst så kommer del 1 nu.

Att nysa på lämpligt sätt.
såhär i förkylningstider tyckte jag att det var passande att börja med den diskreta nysningen. Den diskreta nysningen är ett av de bäste bevisen på att kvinnorna är de som bestämt "gott uppförande".

Tror ni att det var män som kom på att man skall nysa i armvecket? Jag kan i vilket fall inte föreställa mej den man som plötsligt skulle sagt: "Vet ni vad, bästa stället att nysa på är en del av min egen kropp."
Skulle inte tro det va. Sin egen kropp är ju det absolut sämsta stället att nysa på. Till och med djur och bebisar vet att det är bättre att nysa på någon annan än i sin egen tass.

Dekadent


RSS 2.0