Indiepop

Startnummer 2 i följetången om subkulterna har blivit tilldelat Indiepopparna.

Indiepoppare:

Indiepopparna ser likadana ut, både pojkar och flickor - vilket kan ses som ett stort FAIL då deras mål är att vara så självstädnigt egna som möjligt (eng. Independet). Eftersom indiepopparna försöker vara så unika som möjligt men samtidigt ser likadana ut kan de uppfattas som "svåra" när man konfronterar dem om faktumet.


Randigt och prickigt är Indiepopparnas favoritmönster, vilket man ser på de randiga tröjorna, prickiga kjolarna eller accessoarerna de bär. Indiepopparnas store stilikon är Göteborgsmusikern Henrik Berggren som grundade och sjöng i bandet Broder Daniel som är vad Mohammed är för Muslimer. I stilen ingår nästan bara svarta kläder, dåligt påkletad kajal och mascara och körsbäret i fruktsalladen; Den obligatoriska påklistrade plast- eller ditmålade kajalstjärnan.

Den s.k. Pandafrillan är ingen ovanlig syn hos indiepoppare. Pandafrillan skapas genom att klippa fönsterlugg och sedan tupera resten av håret och blanda med hårspray. Mycket hårspray. Pandafrillan fungerar som kudde för indiepopparna när de besöker Emmabodafestivalen och inte orkar bära annat än sitt eget tält med sina späda armar, vilket är väldigt finurligt.


Café Java på Vasaplatsen i Göteborg är Indiepopparnas Mecka, men förlorade sina glansdagar när rökförbudet trädde i kraft på caféer och restauranger och det gjordes nyligen en undersökning som visade på att indiepoppare är är olyckliga latmaskar med dålig självkänsla och brist på motivation, samtidigt som de ser sig själva som väldigt kreativa personer.
(http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=824615)

Ninja


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0