En vanlig dag på en akutmottagning....

...börjar som regel inte allt för stressig, eller ja det beror på hur bra nattpersonalen har jobbat. Har man otur är det fett mycket patienter kvar eller har man tur så är det inga. Är det inga patienter är det ganska soft, då städar man lite och kollar att det finns tillräckligt med utrustning där det borde finnas uttrutning.
En akutmottagning är precis som det låter en akutmottagning, tanken är att du ska söka dig dit om du blir akutsjuk typ om du:

-vaknar efter en vild utekväll och kan inte andas för att du har en champangekork fast i halsen, då ska du söka akuten.
-är på gymmet och tappar skivstången över din hals så att huvudet lossnar, då ska du också söka akuten, eller ja någon annan får nog följa mig dig.
-skall skynda dig över vägen och har inte riktigt tid att kolla efter bilar och blir påkörd, då vaknar du nog upp på akuten.

tillfällen då det är mindre lämplig att du söker akuten:

-du har träningsvärk och känner att morfin hade varit gött
-du är bakis och är sugen på lite dropp
-du har glömt nycklarna och behöver någonstans att sova

Så ta det lugnt när du vaskar, träna försiktigt och ska du springa över vägen så spring fan fort så jag slipper dig på akuten.

Vi ses på akuten!

Skribent: Murse
Sökord: Akuten, jobbiga patienter, så varför söker du till akuten idag? Jaha du har haft ont i ryggen i 15 år, okeeeej.

Är det kallt eller?

"It was the best of times, it was the worst of times". Så inleds "The tale of two cities" av Charles Dickens. Tiden Dickens syftar till är tiden för den Franska Revolutionen och platsen städerna London och Paris. Men Dickens fyndiga inledning skulle även kunna passa in på dagens Sverige. Åtminstone kan det verka så i den rådande samhällsdebatten där ett främlingsfientligt parti har tagit plats i Sveriges Riksdag. I en tid där man kan resa vart man vill på jorden, verka och bo nästan vart man vill är främlingsfientligheten idag större än någonsin i Sverige. I alla fall om man ska tro på det som skrivs i media. Så lever dagens svenskar i en mörk dystopi eller har vi det rent av bättre idag än någonsin?

Ska man tro Sverigedemokraterna var Sverige bättre förr. Frågan är när Sverige enligt Sverigdemokraterna var som bäst. Menade de rent av vikingatiden? Många saker var bra på vikingatiden. T.ex. var människan fri att göra det mesta. Än fanns det inga rikstäckande lagar som fick säga vad du fick och inte fick göra och ingen skatt att betala till staten. Handla var ofta dessutom gratis. Allt man behövde göra var att sätta sig en båt med tjugo andra robusta män och segla över Nordsjön eller längs floderna i Östeuropa, plundra en borg eller två och därefter sätta segel hem. I likhet med en bra utekväll fick man även med sig en fin dam hem. Men även vikingatiden hade sina baksidor. T.ex. en fejd över vem som hade dibs på en tjej hade ofta dödlig utgång . Än värre var behandlingen av sjukdomar. Även ett besvär som idag klassas som lindrigt t.ex. tandvärk slutade mer än sällan med att man amputerade hela huvudet.

Det är föga troligt att Sverigedemokraterna skulle ha menat vikingatiden som tiden för det svenska samhällets kulmination. Läser man på deras hemsida verkar de istället längta tillbaka till tiden för "Folkhemssverige". Någonstans mellan åren 1935-1965 verkar som tiden för det ideala Sverige om man ska tro partiet. Men är denna tid verkligen något värt att sakna? I allafall hade inte jag velat bo i ett moralsamhälle där en rolig utekväll bestod av en helspecial på korvmojjen följt av en film censurerad av biografbyrån. Men är detta Sverigedemokraterna menar? Är det attityden i samhället som har förändrats till det sämre? Solidariteten och den inbördes sympatin. Jag för min del tror inte att den var större på den tiden. Människor, svenskar inte undantagna, har alltid känt en osäkerhet inför det okända. Främlingsfientlighet är inget nytt. Det har alltid funnits. Så sent som för 16 år sedan hade vi ett "Sverigedemokraterna light" i Riksdagen. Dessutom med mångt fler röster. Så att landet falukorv idag skulle vara kallare än någonsin är inget annat än rent felaktigt. Som exempel var "V-Gurra" ett fan av Hitler. Det var för övrigt också Sveriges idé att Natzi-Tyskland skulle J-stämpla judarnas pass så att vi lättare skulle identifiera dem och skicka tillbaka dem. För judar ville vi inte ha i Sverige. Rasbiologiska institut är också en svensk uppfinning. Något att vara stolt över? Sverige är idag öppnare och mer mångsidigt än någonsin. Förmodligen också bättre än någonsin. Att samhällsklimatet i Sverige idag skulle vara kallare än någonsin är minst sagt dubiöst. Jag för min del fryser inte.

Här är en Sverigedemokrat med svar på tal: http://www.youtube.com/watch?v=vwgR792Jkx4

Superskurk?

Superskurk eller Ninja som går alldeles för mycket all-in på sina insparkskvällar med tema?

Valdagen 19/9

Idag är det val. Idag avgörs det. Trots att Alliansen redan suttit fyra år (tiden går fort när man har kul) känns det som att det kommer att bli stor ändring. De slipper kämpa mot konjunkturen och kan verkligen fokusera på förbättringar snarare än skadebegränsning. Med det menar jag ju absolut inte att det inte har blivit bättre de senaste fyra åren, som snabbt exempel vill jag bara dra försäljningen av Vin&Sprit. Bra affär liksom.

Något som är värt att notera är att de flesta sparvar tänker blått. Undantag kan vara vår lilla "kollektiv-skara" uppe i Umeå. Murse har jag ingen aning om, han är väl nöjd så länge sköterskorna (även de manliga) får jobb. Skulle även kunna vara någon som röstar för att blidka sin flickvän. Det dessa inte har fattat är ju att man kan säga "Ja älskling, jag ska gå och rösta på FI nu." Sen går man och röstar på de smått kvinnoförnedrande KD istället :)

Personligen gillar jag valdagen. Det känns liksom att saker händer, hjul sätts i rullning. Tyvärr ska jag inte avnjuta valdagen som den borde avnjutas: inifrån en val. Det skulle varit awesome. Det är ju liksom bara typ två dagar vart fjärde år som valen har öppet nu för tiden, man borde passa på. Var länge sen jag var där sist.

En annan sak som är värd att anmärka på är att det är söndag och Systemet är därför stängt. Jag förstår inte hur politikerna tänker. Klart man måste värma upp inför valet med ett besök till Systemet. Hur ska man annars få kraft att rösta liksom? Hur räknar vänstern annars med att få en enda fylleröst (och därmed de enda röster som de får)? Det skulle faktiskt vara jäkligt kul om hela Sveriges befolkning (över 18) söp ner sig riktigt redigt idag, imorgon vaknade alla bara "Ahhh! Wtf hände igår?". Och så har vänstern fått 87%. Det skulle vara ett fylleslag att prata om länge. Tio år senare: "Kommer du ihåg den gången vi söp ner oss och röstade rött?"

Nej, får väl ta på mig kalsonger och gå och rösta nu. Sen ska jag gå och slå ett par killar, sen ska jag sjunga glada sånger.
Puss och kram!
//danwar

Muu-la Majros!

såhär i valtider startar alltid livliga debatter om diverse hjärtefrågor. tyvärr kan inte alla frågor få lika mycket tid i rampljuset, och några av de viktigare kanske inte tas upp över huvud taget. en sådan fråga är migrationspolitiken. tack vare att ingen annan tar upp det så bildas möjligheter för partier som sd att ta sig in i riksdagen. 

en ännu viktigare fråga som hamnat i skymundan är dock frågan om huruvida vi borde äta kött eller inte. visst händer det att man ser ngn liten grupp med new-age-hippies som står vid ngt gathörn och hojtar om djurens rättigheter, men det räcker knappast. en fråga av den här storleken förtjänar att tas upp i ett större forum. som den engagerade medborgare jag är tänker jag därför ta upp det här, i hopp om att nå ut till den stora massan.

det bör nämnas att jag själv faktiskt äter kött, och av den anledningen kanske kan vara en smula partisk, men jag tror att jag skall kunna hålla mig objektiv. 

till att börja med tycker jag att det är vansinne att inte äta kor. om alla slutade äta kor skulle det ske en explosionsartad populationsökning bland kossorna. det skulle vara kor överallt. kor på tunnelbanan. kor på offentliga toaletter. kor som ramlar av mopeder när de kör runt hörn. kor som stöter på din syrra på firmafester. 
ni förstår ju själva att det inte hade funkat.

jag kände en liten kille i åsa va. han hamnade i gurgel med en kossa och blev knockad av en mjölkstråle så han svimmade av. när han vaknade låg han på en äng i floda, naken och helt täckt med grädde. hade han varit laktosintolerant hade han ju för fan varit död nu. så det gäller att slå till först omnivetvajagmenar. kossor kanske ser snälla ut på håll, men i verkligheten är de farligare än leksaker från kina.

tycker också att det är själva ätandet som berättigar dödandet. man dödar för att äta och överleva, sån är naturens gång. men vegetarianerna äter ju inte kött, vilket rent logiskt betyder att de bara dödar på kul. hur sunt låter det på en skala?

menmen, antar att alla har rätt att välja själva. men om ni väljer att vara vegetarianer så får ni inte komma till mig och klaga nästa gång en kossa överfaller er med en hammare.

kött är gött //dekadent

så vafan ska du göra på söndag då?

(tydligen finns det insekter i södra usa som pippar 2 månader i sträck. trevligt trevligt. nu till ngt seriöst.)
-
sifo hit och sifo dit. alla vet att de egentligen har tappat stinget. att ställa en diffus fråga till 40000 medelsvenska stollar kommer alltid att generera ett högst opersonligt svar, och det är sånt som får oss övriga stollar att förlora intresset.
för att tillgodose våra läsares behov av opinionsundersökningar med känsla och närhet har vi därför bestämt oss för att knåpa ihop en.
-
fråga: så vad fan ska du göra på söndag då?
-
svar*:
-
emo-erik: -ska raida sul aman med mitt gille. har respeccat och behöver dps-gear och lite sånt.. ni vet ju hur det är... for the horde!
-
mr. pink: -ska göra min plikt som engagerad medborgare och rösta.
-
-
danwar: - söndag? söndag!!?? ha! du kan va söndag.
-
-
ninja: - ska lägga mina sista pengar på en bussresa åt helvete långt bort där ett grymt band spelar. de bildades igår men av ngn anledning känner jag redan till dem och är ett stort fan. sen ska jag ligga.
-
-
murse: - linssoppa. mums**.
-
-
kapten: - jag har lovat att träffa lite folk i stan vid 3-tiden, så jag låter väl dem ringa och väcka mig halv 4. är jag på  gott humör svarar jag inom femtioelva signaler :)
-
-
n.dog: - mecka. osså måste jag äta också. men det är lugnt, jag hinner med bussen 19.15***.
-
-
opo: - tänkte lära mig spela fiol och dividera med noll.. det tar iofs inte hela dagen, ska vi hitta på ngt?
-
-
charlie: - ska fira alliansens seger med pompa och ståt****.
-
-
dekadent: - plugga.. haha nej inte fan vet jag, en runk kanske. 
-
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* "svar" är kanske att ta i. folk har egentligen inte svarat alls. allt är vagt baserat på författarens uppfattning om samtliga tillfråg.. otillfrågade.
-
** trippelsparv tar helt avstånd från alla påhittade påståenden de påhittade tillfrågade kommer med. linssoppa är enligt trippelsparv inte alls "mums"
-
*** n.dog kommer inte att hinna med bussen 19.15
-
**** pompa och ståt = proteinpulver och bänkpress
-
(madman kunde inte deltaga i undersökningen då han ligger under starkt yttrandeförbud sen förra veckans skämt om biafrabarn)
-
där har ni det. trippelsparv en vanlig söndag. ha det!

Jag är en frisör

Man kan inte utbilda sig till frisör på tekniska högskolor. Jag vet faktiskt inte om man kan utbilda sig till det alls. Eller ja, det kan man ju, på frisörskola och så. Men poängen är iaf att jag är född till frisör.

Jag kan klippa alla! Det blir dessutom hur bra som helst. Jag klipper lite på känn, klipper lite till och vips är konst skapad. Vissa säger att jag inte kan klippa för att jag inte vet hur man ska göra för att klippa upp håret eller göra så att det blir jämnt och sådär, men sånt är fett överskattat. Man ska klippa med känsla, det är allt som betyder något.

Dekadent vill att jag ska klippa honom. Det har jag gjort förut, och han har bara rakat skallen efteråt en av gångerna. Och det var inte ens mitt fel.
Vi har iaf haft lite svårt att tajma den här klippningen. Både han och jag har ju lite grejer att göra och sådär. Så idag ringer han mig.
"Du! Jag vet hur vi ska göra nu!"
"Huh?"
"Efter jag har spelat squash (jag vet, fag) så kan jag åka hem till dig. Jag tar med dig trimmern och så löser vi det här!"
"Men nej, jag orkar inte idag. Dessutom vill jag inte ha hår på golvet och sådär, vi tar det hos dig en annan dag."
"Nu råkar det ju faktiskt vara så att jag har bil, trimmer och nyckel till din lägenhet. Du har inte så mycket att säga till om liksom."
"Fan."
"Så du ska bara tacksam för att jag inte åker hem till dig när du inte är där och klipper mig och sprider ut mitt hår över hela golvet, just då kanske du råkar ha något som inte tål hår på golvet också!"
"Okej då, tack, antar jag. Ses sen då. Puss."

Så jag ska klippa dekadent sen. Han ska fan smaka på hur jag klipper med vrede i kroppen. Ibland är han så jävla korkad, han förstår till exempel inte att det kan bli hans nackdel att han tvingar mig att klippa honom när jag inte vill och jag dessutom inte bryr mig det minsta om hur det blir eller hur han ser ut.
Antar att dekadent rakar skallen imorgon igen.

//danwar

Om livet var en IRC-kanal

Vi lever ett ganska kort liv. Eller, flera hundra gånger längre än trollsländan men inte alls lika långt som de stora coola sköldpaddorna. Något som är vitalt för vårt mänskliga liv är kommunikation. Det är inte alltid så lätt att veta vad man skall säga och hur man skall bete sig. Tänk om livet vore en IRC-kanal. Vad mycket enklare allt hade blivit!
Tänk dig att du pratar med någon som informerar om något väldigt allvarligt. Vad säger man? Vad gör man? Exempel:
Någon säger: "Jag blev sjukt våldtagen igår."
Vad svarar man på något sådant?
Fel svar: "Oj, jag beklagar verkligen..."
Rätt svar ":("
Varför krångla till det? Vår existens hade varit så mycket enklare, smidigare och mer behändig om det hade varit en IRC-kanal, och man hade alla OP-kommandon. Tänk att att du träffar bajskorven som inte går att spola ner. Vad gör man(A)? Det är ju helt omöjligt att rymma. Vad gör man när folk inte håller käften på spårvagnen, bussen eller tunnelbanan(B)? Vad gör man när alla runt omkring en är idioter(C)? Vad gör man när man inte kommer ihåg vem den där Ada var som man låg med en blöt, blöt kväll för flera veckor sedan(D)? Vad gör man när man vill dela sitt liv med någon(E)?
A. /kick bajskorv #livet - Kicka!
B. /mute tjoetroev - Mute:a!
C. /mode #livet +b idiot!@*** - Banna!
D. /whowas ada - Whowas:a!
E. /invite naagon #livet - Invite:a!
Om livet vore en IRC-kanal hade det inte funnits krig, alla hade varit glada och sktit regnbågar och spytt enhörningar och hello kitty-dockor. Think about it. Det hade varit grymt.
Vi lever ett ganska kort liv. Eller, flera hundra gånger längre än trollsländan men inte alls lika långt som de stora coola sköldpaddorna. Något som är vitalt för vårt mänskliga liv är kommunikation. Det är inte alltid så lätt att veta vad man skall säga och hur man skall bete sig. Tänk om livet vore en IRC-kanal. Vad mycket enklare allt hade blivit!
.
Tänk dig att du pratar med någon som informerar om något väldigt allvarligt. Vad säger man? Vad gör man? Exempel:
Någon säger: "Jag blev sjukt våldtagen igår."
Vad svarar man på något sådant?
Fel svar: "Oj, jag beklagar verkligen..."
Rätt svar:":("
.
Varför krångla till det? Vår existens hade varit så mycket enklare, smidigare och mer behändig om det hade varit en IRC-kanal, och man hade alla OP-kommandon. Tänk att att du träffar bajskorven som inte går att spola ner. Vad gör man(A)? Det är ju helt omöjligt att rymma. Vad gör man när folk inte håller käften på spårvagnen, bussen eller tunnelbanan(B)? Vad gör man när alla runt omkring en är idioter(C)? Vad gör man när man inte kommer ihåg vem den där Ada var som man låg med en blöt, blöt kväll för flera veckor sedan(D)? Vad gör man när man vill dela sitt liv med någon(E)?
.
A. /kick bajskorv #livet - Kicka!
B. /mute tjoetroev - Mute:a!
C. /mode #livet +b idiot!@*** - Banna!
D. /whowas ada - Whowas:a!
E. /invite naagon #livet - Invite:a!
.
Om livet vore en IRC-kanal hade det inte funnits krig, alla hade varit glada och skitit regnbågar och spytt enhörningar och hello kitty-dockor. Think about it. Det hade varit grymt.

bussproblematik

tanken var att detta inlägg skulle beröra frågan om varför muslimska kvinnor på bussen ofta luktar så.. karakteristiskt?
men alla vet att man inte får klaga på religiösa minoriteter, och speciellt inte anklaga dem för att lukta bajja, så några sådana påståenden tänker jag inte komma med.
dessutom skulle ngn säkerligen hävda att religiös övertygelse inte har ngt med lukt att göra, och att jag inte förstår skillnaden på muslimer och araber, och jag är bara måttligt sugen på att bli idiotförklarad.
-
(det är dock värt att nämnas att lukt i allra högsta grad har med religiös övertygelse att göra. om man är övertygad att en speciell tro kan få en att komma till paradiset tycker jag inte att det skall vara så svårt att föreställa sig att samma tro kan få dig att lukta soja och förtryck. men vad vet jag, gud kanske är allsmäktig på samtliga områden förutom det nasala.)
-
jag hänvisar istället till två fina trådar på flashback som jag hittade nyss när jag sökte lite på ämnet. här uttrycker folk som inte är lika rädda som jag för rättsliga påföljder sina tankar kring det hela.
-
https://www.flashback.org/t486595
https://www.flashback.org/t175416
-
speciellt gillar jag killen som säger att alla mörkhyade inte alls luktar likadant, man får skilja på kurrynegrer och vanliga, eller killen som hävdar att alla muslimer står upp när de ska göra nr2 :P
-
haha flashbacks yttrandefrihet är kul
-
trevlig helg
// dekadent


Provocerande?

Världen är en hård, kärlekslös plats fylld av nöd. Översvämmningar i Pakistan, jordbävningar åt höger och vänster och barn i Afrika som inte får vaska visar att människan idag kanske mer än någonsin är i armod. I behov av det materiella men också av kärlek och medkänsla. Det är därför för mig beklämmande att läsa nyheten om att en grupp kristna i Florida har planerat att i helgen bränna ett större antal upplagor av Koranen. Osmart kan tyckas med tanke på hur reaktionen blev mot vårt dæliga grannland i sydväst för publiceringen av profeten Muhammed i Jyllandsposten för ett antal år sedan. Då tycker nog de flesta muslimer (och vi andra med för den delen) att det är värre att bränna Koranen. Är då att bränna den för muslimerna heliga skriften världens genom tidernas största provokation? Svaret är nej. Här kommer listan över de fem mest provocerande akterna i historien:

5. South Park avsnitt 1405. Att reta upp varje kändis i hela USA genom att kalla dem "bajspackare" http://www.youtube.com/watch?v=vFATbh2ApPQ eller att avbilda dem som monster är provocerande. Men ingen provokation utan Muhammed. Men han är ju med också så South Park går in på nr 5

4. Attacken på Pearl Harbor. 350 japanska flygplan attackerade sovande amerikaner tidigt på morgonen. 2400 amerikaner fick sätta livet till innan de hunnit käka frukost.

3. 11:e september attackerna. Så provocerande att många ansåg att det var ok att USA invaderade två länder

2. Slavhandeln år 1600-1800. Att bli hämtad som en handelsvara i Afrikas djungler för att sedan ligga packad som en sardin tvärs över Atlanten är provocerande. De "lyckliga" som överlevde tre månaders båtresa över Atlanten liggandes i sitt eget och andras exkrement fick spendera resten av sina liv på ett bomullsplantage

1. Förintelsen. Sex miljoner judar strök med i ett försök att förinta ett helt folkslag från jordens yta. Till råga på allt gjordes det tvål av deras fett, peruker av deras hår och guldtackor av deras tänder. Hands down den största av provokationer

Kuriosa: Söker man på ordet provokation på Google kommer vaskning upp som andra resultat

Listan är sammanställd av en expertpanel bestående av Charlie, bartendern i The Shining och Smeagol


Du kan göra skillnad

Du. Ja du. Du har tur. Turen nog att leva i Sverige och därmed även turen att kunna läsa den här bloggen. Beräkningar gjorda på fyllan av några vise män säger att knappt 0,1 % av alla människor som föds gör det inom Svea Rikes gränser. Chansen eller rättare sagt risken att det nyfödda fostret glider ur sin mamma på jordens i särklass fattigaste kontintent Afrika är desto större. Vatten och mat, självklarheter för oss här uppe i det karga industrialiserade nord, är en bristvara för hundratals miljoner barn. Enligt FN:s beräkningar har åtminstone 50% av barnen i Nairobis kåkstäder inte tillgång till rent vatten! Enligt samma beräkningar har åtminstone 87% av barnen heller aldrig vaskat en flaska Moët! 87 %. Åttiosju procent. ÅTTIOSJU PROCENT!!! Detta är en oaceptabelt hög andel. Därför har vi i dagarna startat en välgörenhetsorganisation för att råda bot på detta. Hjälp barnen i Afrika chansen till ett riktigt och värdigt liv. Skänk dina pengar till "Alla-barn-har-rätt-att-vaska-utom-Ngeke-han-dog-i-malaria" på Bankgiro nr 1234-4321-0000. Ditt bidrag gör skillnad mvh Charlie



dekadents guide till valet

vart fjärde år är det riksdagsval i sverige och i år råkar vara det vart fjärde året. ni kan inte ha undgått det. strax innan varje val fylls nämligen gator och torg av rent medeltida personer som står och predikar härsan tvärsan. "politiskt engagerad" är bara ett annat uttryck för "helt uppåt väggarna skogstokig person med täcka-folk-med-pins-och-broschyrer-tvångssyndrom".
.
hur ska man då rösta? reinfeldt ser ut som en bebis och sahlin är ju tjej. ingen ljus framtid för sverige där inte.
hur man än gör går allt åt pipsvängen. eller?
.
istället för att göra som alla andra och rösta på ett traditionellt sätt så är det kanske dags att ta saken i egna händer. varför inte valfuska lite? droppa någon miljon röster på dej själv i smyg. kan dom göra det i zimbabwe så kan väl du. skitenkelt.
.
när du sen är statsminister ligger landet fritt så att säga. du kan göra precis vad du känner för. låtsas att du är vänsterpartist och beskatta ngns filmjölk. pola ihop med kungen och gå på fasanjakt. för en hård utrikespolitik. you name it!
.
när folket till slut börjar klaga och utreda huruvida de verkligen va dig de röstade fram så får du hitta på ngn sorts avledningsmanöver. ena dom genom en gemensam fiende. starta krig mot ngt litet land. skicka horace engdahl till värmland och tvinga dem att lära sig prata som folk. vad vet jag.
.
//dekadent

RSS 2.0