hitta på mord

såhär i skolstartstider kan allt bli en smula deprimerande. nollning och liknande kanske håller humöret upp för tillfället, men inget varar för evigt, och snart är man fast i plugg eller arbete igen. alternativt så är man inte fast i plugg o arbete utan sitter som en holk och är helt arbetslös och har vårtor från utbilningsavsaknad. i vilket fall så har man det kanske inte så jävla hajpat under hösten.
okej okej, några kanske har det jävligt hajpat under hösten, men om man har det så jävla hajpat så tvivlar jag på att man fortfarande skulle hänga på trippelsparv, nu när vi tydligen blivit en "visa avklippt hår-blogg".
det jag vill komma till är i vilket fall att om man inte har ett superhajpat liv under hösten och vill råda bort på det så har man kommit rätt, för förutom folk som skriver om avklippt hår så finns här också jag.
-
jag har redan guidat er till ett antal trevliga svenska folkfester, men tänker idag tipsa om ngt där man själv tar en aktivare roll, ngt som jag vet att många gillar.
istället för att sitta och sura för att flickvännen har klamydia eller att man bara fick utbildningsplats i örebro kan man nämligen använda tiden till otroligt kreativa saker.
T.EX. planerande av påhittat mord.
-
att hitta på ett mord behöver inte vara särskilt svårt, nästan vem som helst kan göra det. har man svårt för att ljuga kan man ta med sig en tjej, jag har hört att dom är naturbegåvningar på sånt... haha nej jag bara skämtar, polisen hade aldrig tagit en kvinna på allvar, bäst att hitta på mord själv. darra gärna när du pratar med polisen, och börja gråta om du kan, sånt är otroligt trovärdigt. fall gärna in i spontana ångestanfall och vält ut kaffekoppar och skit också, det ger färg åt din historia.
-
för att en mordhistoria skall funka krävs det dock vissa bestämda ingredienser, varav en är offer. att välja offer kan vara knepigt. försök att undvika att använda bekanta som offer (då dina bekanta ju faktiskt lever.. kan bli krångligt att förklara för polisen.. klart att dina bekanta kan ha dött medan du va på polisstationen, men varför chansa..). det är alltså bäst att hitta på ett offer helt och hållet. om dina bekanta också är påhittade funkar det ju i och för sig utmärkt, men har du redan låtsaskompisar behöver du ju inte hitta på mord för att roa dig.
-
i vilket fall kan ditt påhittade offer vara vem som helst (som inte finns då), tex en tubarengörare eller en ekonom. en ekonom är extra bra eftersom polisen redan vet att det finns en allmänt erkänd hotbild mot dem :D
-
ngn sorts gärningsman är också bra att ha med i historien. här kan då låta fantasin flöda riktigt fritt. va han kort? va han lång? hade han skägg? rökta han pipa? rökte han två pipor? möjligheterna är oändliga. om polisen sen råkar haffa ngn oskyldig snubbe bara för att han röker två pipor så må det va hänt. det är i sådana lägen man får ha tillit till det svenska rättssystemet och tänka att polisen ju måste skaffa bevis och grejjer för att fälla honom, och allt är ju påhittat så det blir ju svårt. om han ändå blir dömd för mord så är det ju ngt som är skevt med rättssystemet, och det kan ju inte du göra ngt åt, så va den saken löst.
-
när du berättat hela historien och övertygat några stackars poliser så finns det två tillvägagångssätt för uppföljning. antingen så kör du hela rejset och är nere och hetsar på polisstationen efter framsteg varje dag innan du till slut hamnar i tidningen och talk-shows och grejjer där du får berätta din otroliga historia. när polisen sen inte gör några framsteg kommer samhället kräva att ngn tar skulden och avgår, och det lär ju knappast bli du din arbetslösing :P
-
det andra uppföljningsalternativet ger dej tyvärr ingen tv-tid, men det krävs mindre ansträngning från din sida och det är lite tuffare. istället för att köra vidare med ditt påhittade mord så bara blånekar du när polisen ringer dig. att ljuga i tv kan typ alla, men det är fan inte många som mörkar sitt eget påhittade mord :D
"jag har väl aldrig sagt att ngn va död heller. bajspolis!"
hehe då blir de jävligt förvirrade nere på polisstationen :P har inte en aning om va de ska tro. får tillsättas en massa utredare för att klara upp om det ens va ngn som rapporterade ett mord. efter ett tag kommer folk undra vad de sysslar med på polisen egentligen och kräva att ngn avgår.
-
det som är så jävla bra med sverige är att när ngn väl avgått så glöms hela skiten och du går fri. så är det jämt.
dom bara:
"lessen lars åke, men folk är upprörda över att du hanterat utredningen så dåligt, vi måste avsätta dej"
o polisen lars bara:
"men vem ska då utreda mordet och fånga den skyldige?"
o dom bara:
"folk bryr sig inte om mördaren, de vill bara se att ngn får ta någon sorts skuld och det är billigare om det blir du"
o lars bara
"fanken"
-
och undertiden sitter du hemma och bara gottar dej och skrattar åt alla som inte vet sanningen, och inte fan är du deppig längre.
-
nästa vecka ska jag lära er hur man fejkar en naturkatastrof i ngt fjärran land..
-
på återseende // dekadent

Kommentarer
Postat av: Charlie

Sounds like fun. Man blir lite sugen på att prova. Fast det tar förmodligen lite tid med alla vittnesförhör och talk-shows, vi vet hur segt polisen jobbar, t.ex. Palme-gruppen. Som du sa klart bättre för en person som bara tittar på när navelludden blir större och blåare.

2010-08-22 @ 17:59:02
Postat av: Kjellin

På tal om det det där palme-mordet.... man va ju arbetslös -86.....

2010-08-23 @ 11:40:09
Postat av: Opo

Men.. vafan? Vadå vissa ingredienser? Ska det räcka med en låtsas-ekonom och en låtsas-dubbelpipman menar du? Ingen kropp ens? Blod? Och så ska de dra igång en massa utredningar och talk-shows härsantvärsan?



Det här var ju inte ens rimligt. Vår blogg ska vara rimlig.

2010-08-23 @ 11:46:09
Postat av: dekadent

men hallå, jag säger ju att det är saker som måste va med, resten får man hitta på själv. klaga inte på mej när din fantasi bara räcker till ett halvhjärtat påhittat mord.

2010-08-23 @ 16:35:20
Postat av: Opo

Jag som trodde det här skulle föreställa en guide. Men närå, säg a men inte b. Sjukt givande. ELLER INTE.

2010-08-23 @ 16:57:20
Postat av: dekadent

okej okej, snabbguide till övriga saker som är goa att ha med:



Mordvapen:

unvik traditionella mordvapen som pistol eller kniv, polisen vet va de ska ställa för följdfrågor till sådana påståenden och du vill inte tappa övertaget till dem. säg istället att mordvapnet va ett vikingahorn elelr ngt litet djur, då vinner du.



Motiv:

om du har sagt att din gärningsman är butler behöver du inget motiv, de dödar folk härsan tvärsan. om din gärningsman inte är butler kan du säga att han jobbade som det tidigare, en gång butler alltid butler. om polisen inte hittar ngn butler kan du sen erbjuda dej att hyra in en och skugga, pluspoäng hos polismakten för engagemang.

2010-08-23 @ 17:25:39
Postat av: Opo

Bättre.

Man ska alltså komma till stationen, utan tjej, och gråta och hälla kaffe.

Därefter ska man hävda att en dubbelpipad ex-butler (som inte finns) mördade en ekonom (som inte finns) medelst vikingahorn, med motivet att GM varit butler (som mördar härsantvärsan) och BO var ekonom (som folk per definition mill ha ihjäl).

Sen blir du inbjuden till talk-shows.



Men:

Alla polishistorier börjar med en kropp som poliserna står omkring och säger "Fy fa-an". Har de ingen kropp vill de inte arbeta. Lös det.

2010-08-23 @ 17:51:37
Postat av: danwar

Lägg något av Stinsons eller Ninjas ragg på gatan. Då kommer du nog f värre svordomar än så...

2010-08-24 @ 09:21:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0