Att vara student

Att vara student är något som de flesta människor någon gång testar på. Somliga lite mer andra lite mindre. Jag själv har bara testat på att vara student dvs jag har aldrig jobbat (förutom sommarjobb då, men det räknas fan inte). Det finns ju olika typer av studentliv. Jag har valt att kategorisera dem enligt följande:

-Låg/mellanstadiet:
Den studietid när man lärde sig att 1+1= 2 och inte 11 samtidigt som läshastigheten gick från 0 böcker om året till si sådär 2 st. Här var livet ganska bekymmersfritt man gick mest till skolan för att man ville spela fotboll på rasten eller röja runt i skogen.

-Högstadiet:
Det var nu man började bli vuxen (trodde man då). De första betygen trillade in, man fick ett eget skåp att hänga vid, mycket viktigt med överskåp ska tilläggas. Det var även under denna tiden som lunchrasterna var stor vikt då en tripp till ICA-nära sågs som ett måste för inhandling av diverse onyttigheter.

-Gymnasiet:

Det var nu man började bli vuxen (trodde man). Nu var det genast lite längre till skolan vilket sög. Nu var det inte längre möjligt att klaga på ämnen man läste i skolan, jag hade trots allt valt program själv. Men förutom långa resor en del plugg var det en skön period, de största problemen var ungefär vad man skulle ta på sig för kläder till skolan.

-Högskolan (nutid) aka “det riktiga studentlivet”:

Det var nu man blev vuxnare. Flyttade hemifrån, handla all mat själv, inte ha bil, tvätt, städa, diska, laga mat. Massa saker som tidigare bara hade skött sig själv ansvarade jag nu för.  Inkomsten är dålig, så det är viktiga att spara in på onödiga utgifter och spendera mera på alkohol. Alkohol. Studenter dricker mycket alkohol, mycket. Dock finns det fördelar med att vara student, det finns så mycket egen tid och frihet, sen visst tentaplugg, men i alla fall. Möjligheten till spontan sovmorgon är nice som fan. Eller att bara strunta i att plugga någon dag, det är lite svårare att bara strunta i jobbet när man inte känner för det liksom.

iTunes spottar fram:

Make You Feel 2008 (Original Mix) - Klaas

/Malenurse

Kommentarer
Postat av: Göran Persson

Ofta man inte kan strunta i jobbet när man känner för det?

2009-11-13 @ 01:20:39
Postat av: dekadent

varför ens ha ett jobb när det finns a-kassa? leva som parasit på dem som faktiskt jobbar. då får man dessutom massa tid till att sitta och va gnällig för att de arbetande vill ha skattelättnader..

2009-11-14 @ 13:45:44
URL: http://trippelsparv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0