Matkoll med Max / Ninjakocken - Förfestskolan!

Hur man fixar den perfekta alkoblandingen till förfesten:

Har du någonsin undrat hur den optimala förfesten är? Förutom skön musik, lite chips och ett trevligt samtalsämne är såklart drickan viktig. Men hur skall man då lägga upp drickan? Skall man ta en bag-in-box, ett sexpack eller fulgroggar?
Svaret är inget av ovanstående. Igår var jag på Systembolaget med min kusin Edajm som lät mig blicka in i det perfekta förfestpaketet:

Till att börja med beger man sig till Corona-hyllan och tar ett sexpack Corona, och ställer ur ölen så man bara har den greppvänliga kartongkorgen kvar. Den har sex lediga platser som såklart skall fyllas - och den skall fyllas enligt följande:
¤ Fem flaskor öl samt en halvflaska vin.
Inte så avancerat? Exakt! Så här gör man:

1. Hämta en flaska Red Stripe, den är både god och praktisk! Placera den i mittenfacket på högra sidan om du håller kartongen i höger hand, detta på grund av att flaska är liten, vilket bidrar till att det finnas mycket utrymme för handen och den inte skaver mot flaskhalsar och vassa kapsyler - smart va?
    -->  
2. Välj ytterligare fyra öl - För att göra det enkelt bör du hålla dig inom det ljusa lagerölssortimentet, som är lättdrucket och passar perfekt för en nordeuropeisk sommarvärme. Vill du har variation kan du självklart variera ditt urplock med såväl mörk som ljus öl.
3. Välj en liten flaska vin. Är man ingen vinkännare men ändå vill vara säker på att vinet är gott passar alltid en Merlot-druva. Även Pinot Noir eller Rioja fungerar väldigt bra för den oerfarne vindrickaren.
4. Gå till kassan - Ta INTE någon påse! Din Coronakorg går alldeles utmärkt att bära, och är på grund av Red Stripe-flaskans placering inte alls obekväm för handleden.
5. Betala - Det här paketet brukar gå på ungefär hundra kronor, och är perfekt för förfesten!

Mycket nöje såhär i studenttider!


I iTunes just nu:
HIM
- Pretending

Ninja


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0