Matkoll med Max / Ninjakocken

Är det mest avancerade du kokar ihop på lördag kvällen en påse sourcrem&onion och kanske lite dip?
Isåfall är du fail, och kommer inte stila in dig hos många flickor den kvällen. Vill du ha något gott, snabbt som dessutom får dig att känna dig lite coolare än "surkäm å lök"? Klart du vill!

Du behöver:
¤ En påse nachos-chips
¤ Riven ost
¤ Tacosås
¤ En ugn med tillhörande plåt

Sätt på ugnen till 225 grader och vänta till den är varm. Ta ugnsplåten och lägg först bakplåtspapper i botten och fyll sedan plåten med ungefär hälften av de chips du vill konsumera. Sprid ut dem jämnt. Ta sedan hälften av den rivna osten och strö över chipsen. Ta sedan resten av chipsen och lägg dem ovan på och repetera med resten av osten. Försök skaka ner eller pilla ner ost i alla små springor. Släng in plåten i ugnen och vänta. Eftersom alla ugnar är olika även om de står på 225 grader får man ha lite fingertoppskänsla med tiden och spana in lite då och då. När osten har smällt kan man vänta ungefär en minut innan man tar ut plåten.

Lyft av kakan av chips och ost till ett fat och häll lite tacosås i en mindre skål. Jag föredrar tacosås över salsa. Servera i goda vänners lag tillsammans med ett ljust öl som är riktigt kallt alternativt en mojito eller två.

Latmaskarna kan förståss ta sina chips, strö över osten och slänga in i micron på 700w i 45 sekunder.

Bon appétit
kock-Ninja


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0