Finkultur och... fånkultur?

idag har vi varit pretto. lite extra pretto faktiskt. jag och shredder gick upp skittidigt (innan gryningen typ) för att bege oss in till stan och sluta upp med ellen för lite kulturella aktiviteter. vi ville inte låta damen, såklart, men lyckades ändå ta en buss för sent och hinna stanna på burger king innan. hur som haver, det inhandlades saker på systembolaget, som vi drack lite av och sedan studsade in på konstmuséet. jag delgav lite av min kulturella kunskaper och alla blev sjukt imponerade. rödvinet flödade! konsten flödade! åh! larson, monet, van gogh! kollosalt, utomordentligt, storartat - som ivar arosenius sa.

efter detta blev vi lite hungriga och begav oss till någon thairestaurang (de hade precis stängt lunchbuffén men vi fick ändå) där vi satt och mumsade vållullar, och andra läckerbitar till att ägarna släckte ljuset och hintade att vi borde pysa. sagt och gjort. vi dumpade ellen på en buss och stack sedan ut för att vraka i mellandagsrean, precis som resten av västra götalands samlade befolkning. vi trängdes och svettades och köpte något klädesplagg var innan vi bestämde oss för att åka hem och kolla på film. vi var trötta och inte sugna att göra något annat.

vi bunkrade upp med varsin tvålitersflaska coca-cola och ville kolla på något lätt. temat blev japanskt. vi började nipponnighten med blood - the last vampire. eftersom den är relativt kort kickade vi igång lost in translation efter det men var ändå sugna på mer när den var över så vi tog ninja scrolls också. sist ut blev mästerverket och klassikern akira.

nu är jag hungrig igen och kommer osökt att tänka på de enroma vårrullarna som ligger i vår frys uppe i umeå. det hade inte varit fel att dem nu.

Ninja out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0