Lite skitpsykologi

ni frågar:
- varför blir man alltid akut skitnödig när man ser sin ytterdörr?

dr. dekadent svarar:
- det är lite som med pavlovs byrackor. mången dag har ni förmodligen velat lägga en kabel men inte kunnat för att ni befann er på skolan, jobbet eller något annat ställe där man inte gärna vill "go public" med hur det låter och luktar när man stryper negrer. ni har således spänt ringmuskeln och gått hela dagen med skiten kvar i magen. när ni slutligen kommer hem och får se erat hus känner man att faran är över och man slappnar av. avslappningen gör i sin tur att skiten rinner till och man får plötsligt brottom till dörren. ursprungligen är signalen alltså:

se sitt hus ---> avslappning ---> bajsnödig

det är nu hjärnan börjar spela spratt med er.. den börjar nämligen förknippa husseendet med bajsnödigheten, trots att ni inte varit skitnödiga tidigare. hjärnan skippar mellanhanden liksom. det är en smått vriden form av klassisk betingning. den nya signalen blir följande:

se sitt hus ----> bajsnödig

summan av kardemumman blir alltså att man varje gång man kommer i den position att man ser sin ytterdörr, ur samma läge som man sett den de dagar då man velat bajsa, infinner sig också nu ett akut bajsbehov. det spelar ingen roll om man varit på långpromenad, handlat eller bara hämtat posten. det enda som egentligen spelar någon roll är huruvida dörren är låst och om man har nycklar eller inte. mitt tips är att alltid ha nycklar, så slipper ni skita i grannens brevlåda.




// dekadent 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0